Honda Jazz și Mazda MX-30, testate de Euro NCAP

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
honda jazz mazda

Euro NCAP a publicat cea de-a treia rundă de rezultate la testele de siguranță, punând la încercare două mici mașini de familie: noul Honda Jazz și primul vehicul complet electric Mazda, modelul Mazda MX-30. Ambele obțin 5 stele la crash test.

Honda Jazz, model vândut pentru prima dată în Europa în 2002, vine acum exclusiv cu un motor hibrid. Împreună cu tehnologia sa modernă, cel mai recent model Honda este, de asemenea, echipat cu noi echipamente de siguranță, inclusiv frânare de urgență automată și un nou airbag montat central, care protejează șoferul și pasagerul din față împotriva rănilor în cazul accidentelor laterale. Obținând 5 stele, noul Honda Jazz devine un rival demn pentru Toyota Yaris, testat la începutul acestui an.

Honda Jazz oferă o protecție a pasagerilor adulți de 87%, a copiilor de 83% și a pietonilor de 80%.

VIDEO: Honda Jazz crash test

Crash test cu două mașini construite la 20 de ani distanță

Mazda se alătură listei în creștere de vehicule electrice cu noul său model electric MX-30. Bineînțeles, MX-30 bazat pe CX-30 este mai greu decât modelul cu motor pe combustibil, dar oferă un procent impresionant de 91% pentru protecția ocupanților adulți, datorită structurii sale frontale și a noilor sisteme de siguranță laterale. Cu toate acestea, MX-30 dezamăgește la evitarea coliziunilor, arătând performanțe de testare mediocre.  Sistemele de

Mazda MX-30 oferă o protecție a pasagerilor adulți de 91%, a copiilor de 87% și a pietonilor de 68%. Asistență de siguranță – 73%.

VIDEO: Mazda MX-30 crash test

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare