Granturi pentru investiții în energie regenerabilă destinate IMM

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
granturi panouri solare energie regenerabilă fotovoltaic, Casa Verde,

Granturi în valoare de peste 1 mld. euro pentru companiile românești afectate de criza COVID-19: investiții în capitalul de lucru, în proiecte noi, investiții în energie regenerabilă, în baze sportive sau ajutor de 2.000 euro pentru PFA și firme fără angajați.

Granturi pentru investiții în energie regenerabilă

Obiectivul acestei scheme este reprezentat de acordarea de granturi pentru instalarea de panouri fotovoltaice, maximum 27 KW, dar și pentru achiziționarea și montarea stațiilor de încărcare electrice destinate autovehiculelor.

Valoarea schemei este de 200 milioane euro, jumătate provenind de la Fondul de Mediu, cealaltă jumătate de la bugetul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA).

V-ar putea interesa și:

Valoarea maximă a grantului este de 30.000 euro și poate fi accesat de companii cu activitate în industria hotelieră, respectiv industria auto.

Leasing fără avans pentru mașini noi Volkswagen

„În cadrul planului de măsuri de relansare economică sunt prevăzute granturi și programe de sprijin cu finanțare din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat. Echipa noastră deja lucrează pentru o serie de proiecte. Focusul nostru este direcționat în mod special pentru companiile cu afaceri de cel puțin 1 milion de euro și profit de minimum 100.000 euro, care vor apela în perioada următoare la schemele de ajutor, mai ales pentru investiții noi”, a declarat Roxana Mircea, managing partner REI Finance Advisors.

V-ar putea interesa și:

REI FINANCE ADVISORS și REI INTERNATIONAL CONSULTING, parte a REI Grup (reigrup.ro), sunt companii specializate în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor de investiții atât prin fonduri europene nerambursabile (Programul Operational Regional, Programul Operational Infrastructura Mare), cât și pe scheme de ajutor de stat (HG 495/2014, HG 807/2014, HG 332/2014, OUG 810).

REI Grup a reușit cu succes atragerea finanțării pentru peste 250 de proiecte la nivel național, cu peste 100 de proiecte implementate și o rată de succes – lider în domeniu – de 99%. În 2019, REI Grup a înregistrat proiecte aprobate în cuantum de 80 milioane euro, iar în acest an valoarea proiectelor aprobate va depăși pragul de 200 mil. euro.

Foto: skeeze from Pixabay              Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare