Google Maps, aplicație lansată în urmă cu 15 ani, primește o nouă grafică, care îi va ajuta pe oameni să distingă mai ușor diferite tipuri de zone. Au fost folosite imagini prin satelit pentru a reproiecta hărțile, fiind aplicată o „nouă tehnică algoritmică de mapare a culorilor”.
Pentru a realiza acest lucru, Google a analizat imagini din satelit și a atribuit culori mai detaliate diferitelor tipuri de zone.
Google Maps, mai multe detalii
Prin noul update, intensitatea culorii ne arată cât de densă e vegetația. Vom putea distinge mult mai ușor zonele verzi de cele deșertice. Spre exemplu, pentru o zonă împădurită, Google Maps are acum o nuanță verde închis, în timp ce pentru o zonă cu multă vegetație este verde deschis.
„Această actualizare este vizibilă indiferent de zona în care te uiți – de la cele mai mari zone metropolitane la orașe mici și rurale”, a spus Google (GOOGL) într-o postare care anunța schimbările.
Schimbările nu se limitează doar la natură: Google folosește și tehnologia pe străzile orașelor. În curând, la New York, Londra și San Francisco, străzile, trotuarele și insulele pietonale vor fi refăcute, astfel încât oamenii să le poată vedea mai clar.
V-ar putea interesa și:
- Transport gratuit în Geneva când noxele ating nivelul de alertă
- Google Maps – câteva funcții mai puțin cunoscute
- Plata cu cardul a călătoriilor STB cu autobuzul și tramvaiul
- Autoritățile din Paris fac benzi de biciclete pe rutele metroului
„Aceste detalii sunt deosebit de utile, deoarece mai multe persoane optează să meargă sau să ia alte forme de transport din cauza pandemiei”, spune compania.
Șoselele vor fi reprezentate mult mai bine în Google Maps pentru a ne da seama de lățimea drumului în realitate. În curând, Google Maps va oferi informații detaliate la nivelul străzii, care arată forma și lățimea ei la scară. Utilizatorii vor putea vedea exact trotuarele, trecerile și refugiile de pietoni.
V-ar putea interesa și:
- Soluții pentru București de la viceprimarul din Haga
- Lopifit, bicicleta electrică propulsată mergând la pas
- Parcarea pe trotuare în România este interzisă, dar permisă
- Bicicliștii, din ce în ce mai protejați în Germania
Google Maps are imagini de înaltă fidelitate din satelit pentru 98% din teritoriul locuit al planetei.
Urmărește-ne pe FACEBOOK