Germania vrea o taxă de autostradă în toată Uniunea

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
reparatii Autostrada Brasov Oradea km de autostrada noduri autostrada ploiesti buzau guvernul pnrr

Ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, vrea să propună introducerea unei taxe de autostradă în toată Uniunea Europeană, în vederea protejării mediului înconjurător.

Proiectul de directivă UE privind taxele prevede ca, în decurs de 8 ani, aproape toate vehiculele care circulă pe autostradă, inclusiv camioanele, autoutilitarele și autoturismele să plătească taxe, scrie Reuters. Aceasta este propunerea oficială a Germaniei aflată la președinția Uniunii Europene, de la 1 iulie și până la sfârșitul anului.

„În ceea ce privește statele membre care au stabilit deja un sistem de taxare, taxele de drum sau taxele de utilizare ar trebui percepute tuturor vehiculelor, cu excepția autocarelor și autobuzelor”, se arată în documentul pe care Scheuer dorește ca ministerele germane să îl aprobe.

V-ar putea interesa și:

În prezent, mai multe țări europene percep taxe pentru utilizarea autostrăzilor, iar printre ele se numără Germania, Franța, Italia, Spania, Marea Britanie, Grecia, Norvegia, Polonia, Letonia sau Croația, pe lângă o serie de state mai mici care nu fac parte din blocul comunitar, cum ar fi Bosnia și Herțegovina, Belarus sau Turcia.

Citiți mai mult despre Germania vrea o taxă de autostradă în toată Uniunea Europeană pe Wall-Street.ro.

Dacă ți-a plăcut articolul, urmărește-ne pe Facebook.

V-ar putea interesa și:

Informaţiile publicate de EVmarket.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

………………………………………………………………………………………………………………………

#EVmarket #News #ECO #Roads #Autobahn #EV #eMobility #FutureMobility #ElectroMobility #ForwardThinking #ElectricFuture #EcoFriendly #Mobility

Image by mazurskiwiatr from Pixabay

Știri similare