Germania a devenit cea mai mare piață pentru mașini electrice

Autor: Andreea Gutu
A+A-
Reset
Electrice

Germania a devenit cea mai mare piață din Europa pentru mașini electrice cu 57.500 de autovehicule înmatriculate în primele 11 luni.

Cea mai mare piață de mașini electrice

Germania a detronat Norvegia unde înmatriculările au fost în perioada ianuarie-noiembrie de 56.890 de mașini electrice.

În primele 9 luni ale anului, cele mai multe vehicule electrice noi au fost înmatriculate în Norvegia (49.483 unități), Germania (48.055 unități, +94,7%), Olanda (34.321 unități, +124%) și Franța (30.378 unități, +50%). Și în România cererea pentru mașini electrice a fost foarte mare, depășind 113% în primele 9 luni (1.000 unități).

V-ar putea interesa și:

Chiar și cu aceste cifre, vehiculele electrificate rămân o mică parte din vânzările globale de vehicule. Vânzările de mașini electrice au reprezentat doar 3,1% din înmatriculările de automobile noi în trimestrul al treilea, potrivit Asociației Europene a Producătorilor de Automobile (ACEA).

Cea mai mare piață de mașini electrice din lume este China, cu aproape jumătate din vânzările de automobile electrice comercializate anual, urmată de SUA și de Norvegia, până acum. Norvegia a fost cea mai mare piață europeană timp de aproapre zece ani.

Vânzările în China au scăzut în ultimele patru luni după ce guvernul a retras subvențiile, în timp ce în Germania au crescut după ce bonusurile pentru achiziția de mașini eco au crescut.

V-ar putea interesa și:

Foto: Thanks for your Like • donations welcome from Pixabay

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare