GEFCO testează un robot mobil autonom pentru depozitare

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
GEFCO-Robot Stanley Robotics 02 (1)

GEFCO, un expert global în lanțul de aprovizionare multimodal și lider de piață în logistica auto în Europa, a început testarea robotului mobil autonom Stanley Robotics în condiții reale de funcționare pe platforma sa Nanteuil-le-Haudouin din Franța.

Stan, așa cum este cunoscut robotul, este proiectat pentru a optimiza operațiunile de depozitare în centrele de tip compound pentru vehicule finite.

Combinând cele mai recente descoperiri tehnologice în robotica mobilă și o soluție software bazată pe inteligența artificială pentru optimizarea stocării, acest robot 100% electric este capabil să primească comenzi, să detecteze și să ridice mașini iar apoi să le parcheze ușor la câțiva centimetri una de cealaltă.

Doi roboți Stan sunt testați de GEFCO

În timpul acestui test pilot, doi roboți Stan vor fi responsabili de mutarea și parcarea mașinilor uzate pe aproximativ 100 de locuri de parcare dedicate. Ei vor scoate apoi, la cerere, vehiculele pentru a le pune la dispoziție în linie, gata să fie încărcate de către un operator pe camioanele de transport auto.

GEFCO-Robot Stanley Robotics 02 (1)

Scopul este de a determina dacă utilizarea roboților se potrivește cu procesele de logistică a vehiculelor GEFCO din ansamblul său.

Numeroase teste vor fi efectuate în diferite scenarii pe un număr mare de mașini. Acestea se vor desfășura într-o zonă dedicată roboților și închisă personalului neautorizat, pentru a respecta standardele de siguranță. De asemenea, pilotul va evalua integrarea software-ului și a instrumentelor operaționale.

V-ar putea interesa și:

Acest proiect sprijină abordarea pentru inovare a GEFCO, bazată pe testarea diferitelor tehnologii, cum ar fi robotizarea, inteligența artificială, big data și automatizarea proceselor robotizate (RPA), precum și utilizarea energiilor alternative.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare