Gabriela Firea renunță la vinieta Oxigen

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că renunță la taxa Oxigen după ce la sondajul organizat pe Facebook, unde întreba dacă bucureștenii sunt de acord cu introducerea vinietei Oxigen, a primit circa 60.000 de comentarii, majoritatea împotriva introducerii taxei.

Pentru ca decizia sa fie implementată, ea trebuie validată de Consiliul General, acolo unde Gabriela Firea are majoritatea.

Primarul general a spus că dacă va câștiga alegerile nu va reveni cu vinieta ecologică.

”Decizia se va transforma într-o hotărâre de Consiliu General în luna martie și decizia este că renunț la vinieta Oxigen. Voi veni cu un proiect de anulare, dar asta nu însemnă că vom renunța. Nu abandonez proiectul Oxigen fiindcă el cuprinde mai multe proiecte, planatrea de copaci, achiziționarea de mașini mai puțin poluante, piste de biciclete, verificarea șantierelor poluante, străzi, poduri pasaje”, a declarat Gabriela Firea.

V-ar putea interesa și:

Firea a justificat 1 MLD. lei cu Taxa Oxigen

Firea „a justificat un miliard de lei din buget cu această taxă” iar bugetul Primăriei Capitalei a trecut.

„În momentul ăsta bugetul a fost aprobat. Treaba şi-a făcut-o. Ne-a minţit cu cifre, a fost aprobat, principala dânsei problemă a fost rezolvată, acuma e o temă de campanie, aş interpreta tot ceea ce spune Gabriela Firea ca pur şi simplu o tematică de campanie”, a declarat fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care vizează funcţia de primar general.

 Greenpeace România: Eliminarea taxei Oxigen este un act populist și complet iresponsabil

Greenpeace România susține că eliminarea taxei Oxigen este „un act populist și complet iresponsabil” și o acuză pe Gabriela Firea, primarul Capitalei, că perspectiva unui nou mandat a contat mai mult decât sănătatea bucureștenilor.

V-ar putea interesa și:

„Greenpeace România consideră eliminarea taxei Oxigen un act populist și complet iresponsabil. Dreptul la sănătate și aer curat nu e negociabil și nu se votează pe Facebook! În România, mor anual peste 20.000 de oameni din cauza poluării, iar Primăria Municipiului Bucureşti prin Gabriela Firea este direct responsabilă de o parte dintre acești morți. Politicienii români uită încă o dată că sunt în slujba cetățenilor și au datoria să adopte cele mai eficiente măsuri pentu bunăstarea lor, chiar și atunci când acestea sunt nepopulare. Perspectiva unui nou mandat a cântărit mai mult pentru Gabriela Firea decât sănătatea bucureștenilor”, se arată în comunicatul de presă.

Foto: Mihai Surdu from Pixabay

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare