Furturi din autoturisme, prin metoda înțepare roată

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
metoda înțepare roată furturi autoturisme

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în perioada iulie-octombrie 2020 au depistat activitatea a doi bărbați suspecți în săvârșirea unor infracțiuni de furt din auto, prin metoda înțepare roată.

La data de 13.10.2020, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară,.la locuințele celor doi bărbați din București, cu vârstă de 63 și respectiv 64 de ani.

Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că cei doi ar fi săvârșit trei fapte de furt,.furt calificat și distrugere, în forma a două fapte consumate și o tentativă,.prejudiciul total cauzat celor trei persoane vătămate ridicându-se la suma de 9.500 de lei.

V-ar putea interesa și:

Cum puneau în aplicare suspecții metoda „înțepare roată”

În fapt, suspecții ar fi observat persoanele vătămate în zona unor unități bancare,.le urmăreau, iar când opreau autoturismele, fie la stop, fie pentru cumpărături, cu un obiect ascuțit înțepau pneul,.iar la momentul în care persoana vătămată încerca înlocuirea roții, sustrăgeau valorile lăsate pe scaun sau banchetă.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale Sector 1,.sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu cei doi bărbați în stare de reținere.

V-ar putea interesa și:

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală,.având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie,.să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, au adăugat repezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Foto: THAM YUAN YUAN from Pixabay

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare