Funcționarea și avantajele vehiculelor electrice

Autor: EVmarket Romania
piese vehicule electrice autodoc24 vanzarile conceptiile gresite

Avantajele deținerii și conducerii vehiculelor electrice în România sunt atât financiare, cât și practice. Vânzările de mașini electrice iau amploare în întreaga lume. 

 • Un mediu mai curat.
 • Fără taxă de congestionare.
 • Costuri de funcționare mai mici.
 • Tarife de energie electrică regenerabilă.
 • O experiență de conducere mai bună.
 • Finanțare guvernamentală.
 • Parcare gratuită.
 • Poluare fonică redusă.

Fără combustibil, fără emisii

Acesta este aspectul central care atrage multe persoane către vehiculele electrice. Dacă doriți să reduceți impactul personal asupra mediului prin intermediul transportului, trebuie să vă cumpărați un vehicul electric. Costul energiei necesare pentru încărcarea unui vehicul electric este de aproximativ 40% comparativ cu cheltuielile pe care le implică combustibilul pentru un vehicul comparativ pentru a parcurge o distanță similară.

Mai bine pentru mediu

Dacă decideți să conduceți un vehicul electric, contribuiți la reducerea contaminării distructive a aerului din cauza gazelor de eșapament. Un vehicul electric nu are astfel de emisii.

Avantajul bateriei vehiculelor electrice

Vehiculele electrice au adesea o baterie cu litiu, tip de baterie similară cu cea utilizată pentru telefoane mobile și PC-uri. Bateriile EV își păstrează energia pentru o perioadă destul de lungă de timp și sunt rapid și simplu de încărcat.

Ori de câte ori apăsăm pedala mașinii, în acel moment:

 • controlerul primește și coordonează energia de la baterii și invertoare.
 • apoi, invertorul trimite o anumită măsură de putere către motor. (în funcție de profunzimea tensiunii de pe pedală)
 • motorul electric transformă energia electrică în energie mecanică
 • rotația rotorului motorului pivotează transmisia, astfel încât roțile se rotesc și, ulterior, vehiculul se deplasează.

statii incarcare vehicule electrice autodoc24

Sursa: imagine preluată de pe autodoc24.ro

Sistemul de propulsie al vehiculelor electrice

Un vehicul electric este un vehicul care utilizează un amestec de diverse surse de energie, Pile de combustie (FC), baterii și supercondensatoare (SC) pentru a controla un cadru de acționare electrică în EV, sursa de energie primară este ajutată de cel puțin un dispozitiv de stocare a energiei. În acest fel, costul, masa și volumul cadrului pot fi reduse, și se poate obține o prezentare critică mai bună. Două gadgeturi de capacitate energetică utilizate frecvent sunt bateriile și SCS. Acestea pot fi asociate cu stocuri de unități energetice în numeroase moduri.

Încărcarea la domiciliu:

În prezent, aproximativ 80% din toate încărcările CHO se efectuează la domiciliu, utilizând propria sursă de energie electrică.

Stație de încărcare portabilă

Este un pachet de baterii litiu, amplasate într-un cadru din aluminiu și un ambalaj din plastic refolosit, care vine cu mânerul retractabil haggles. Aceasta poate fi transportată la fel ca o cutie și utilizată ca un depozit de energie, ce poate fi reîncărcat de la o priză de uz casnic, pentru a fi apoi utilizat pentru a încărca o mașină electrică parcată pe stradă.

Stație de încărcare

Aceste stații pot fi, de obicei, amplasate special în zonele urbane și vă permit să vă încărcați rapid bateria în cazul în care doriți să parcurgeți distanțe mai mari.

În plus, ambele opțiuni sunt mai rapide decât încărcarea la domiciliu: Încărcarea publică la curent alternativ poate fi de cel puțin 3 ori mai rapidă decât încărcarea la domiciliu.

Foto: Pixabay

Știri similare