Ford Puma a devenit cel mai vândut Ford în România

Autor: Cosmin Lixandru
ford puma hybrid

Ford Puma a devenit cel mai bine vândut model al gamei Ford în primul trimestru al acestui an. Au fost înmatriculate 648 de unități, comparativ cu 94 de mașini în ianuarie-martie 2020.

Ford Puma ocupă locul al doilea în segmentul Mini utility din România, cu 14.45% cotă de piață. Cea mai bine vândută motorizare a Ford Puma din primul trimestu al acestui an este cea de 1.0 mild hybrid 125 CP, cu nivelul de echipare Titannium și în culoarea “Desert Island”.

Topul celor mai bine vândute 3 modele de autovehicule Ford în România în primele trei luni din 2021 este condus de modelul Ford Puma, urmat de Ford Focus, cu 436 unități înmatriculate și o cotă de 10,48% din segmentul mașinilor compacte și Ford Kuga, cu 9,9% din cota segmentului small utility.

Ford Puma Hybrid, disponibil cu transmisie automată 7 trepte

Ford Puma este produs exclusiv la fabrica din Craiova începând cu a doua jumătate a anului 2019. Din 2020 i s-a alăturat și varianta Ford Performance a modelului, Ford Puma ST, cel mai puternic autovehicul produs vreodată în România.

Fabrica Ford din Craiova are în acest moment peste 6000 de angajați care lucrează in trei și patru schimburi atât pentru producția de vehicule (Puma și EcoSport), cât și pentru cea de motoare, pentru a face față cererii actuale de pe piață.

V-ar putea interesa și:

Ford România a înregistrat o cotă de piață de 10,88% în primele 3 luni din 2021, în creștere cu 3,94 puncte procentuale comparativ cu aceeași perioadă din 2020, conform datelor publicate de DRPCIV.

Această creștere vine pe fondul unei scăderi de 22% a pieței totale auto de la 33.000 de unități înmatriculate în primul trimestru din 2020, la 25.800 în aceeași perioadă din 2021.

În toamna acestui an, Ford Romania va demara și campania comercială pentru mult- așteptatul model Mustang Mach- E, primul SUV electric al gamei Ford, dezvoltat pentru a oferi performanța și caracterul legendar al celei mai bine vândute mașini sport din lume tuturor clienților care preferă vehiculele complet electrice.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Facebook șInstagram