Ford Otosan va produce majoritatea vehiculelor electrice Ford pentru Europa

Serhan Turfan, Ford Trucks: Vom produce noua generație de vehicule comerciale la Craiova

Autor: Cristian Gubandru
masini electrice emag black friday, ford otosan,

Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, care a preluat Ford Craiova la 1 iulie 2022, va produce majoritatea vehiculelor electrice Ford pentru piața europeană, spune Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks, importatorul Ford Trucks în România.

„Ford Otosan produce 20% din toate mașinile fabricate de Grupul Ford la nivel mondial. (…) Cinci din șapte mașini electrice fabricate pentru piața europeană vor fi produse de Ford Otosan”, a precizat Stefano Albarosa.

În 2023, Ford Otosan Craiova va fabrica aproximativ 270.000 de vehicule, ceea ce înseamnă 800-1.000 de vehicule pe zi, a mai spus Stefano Albarosa.

Serhan Turfan, Ford Trucks: Vom produce noua generație de vehicule comerciale la Craiova

Ford Otosan Craiova va produce, în 2023, noua generație de vehicule comerciale Ford (Transit – transport marfă și Tourneo – transport persoane), care vor fi disponibile și electrice din 2024, alături de Ford Puma electric.

„Avem investiții de peste 2 miliarde de euro prevăzute pentru trecerea la electromobilitate. România este forte importantă pentru noi. La Craiova am investit 490 de milioane de euro. Este o investiție care ne ajută la această transformare. Vom produce noua generație de vehicule comerciale la Craiova și modelul Puma electric”, a declarat Serhan Turfan, vicepreşedintele Ford Trucks.

Acesta mai spune că producția de vehicule comerciale la Craiova ii va ajuta pentru a îmbunătăți următoarea generație de vehicule grele datorită furnizorilor.

Ford Otosan testează camionul electric Ford Trucks

Ford Trucks are deja în teste pe șosele un camion electric, care va ajunge pe piață în 2024-2025. Divizia de camioane a mărcii americane este cesionată pentru 40 de țări lui Ford Otosan deținută, în mod egal, de concernul turc Koc Holdings și Ford Motor Company.

În România, cererea pentru camioanele Ford Trucks este în creștere

Cefin Trucks a sărbătorit în noiembrie livrarea vehiculului Ford Trucks cu numărul 3.000 în România. Ford Trucks a devenit un brand stabil pe piața din România, urcând permanent în topul brandurilor de vehicule comerciale, la nivel de vânzări, cu o cotă de piață de 10%.

Cefin Trucks prevede o creștere și în 2023, cu ajutorul politicii sale orientate în jurul clientului, a planului de dezvoltare a rețelei de service, implementarea unui proces complex de digitalizare, și dezvoltarea serviciilor financiare.

Importatorul de camioane noi Ford, se așteaptă ca următoarele 1.000 de camioane noi Ford Trucks să fie livrate în 15 luni.

Cele 3.000 de unități vândute începând cu 2017, sunt distribuite către 660 de clienți unici, companii importante din domeniul transportului intern și internațional, de construcții și companii ce își desfășoară activitatea în domeniul managementului deșeurilor. Vehiculele Ford Trucks sunt parte din cele mai mari șantiere de infrastructură din țară, sunt pe drumurile naționale și internaționale și sunt folosite de către numeroase companii locale și municipalități în lucrări specializate.

Specificații Ford E-Tourneo Custom electric: autonomie 370 km

„După finalizarea expansiunii Europei de Sud și de Vest, pătrundem în țările Europei de Nord până în 2024 și creșterea noastră va continua în același ritm. Ne propunem să fim în 55 de piețe până în 2025. Credem că această strategie va contribui la succesul nostru continuu pe piața românească.

În timp ce extinderea rețelei de service atât națională cât și internațională contribuie foarte de mult la încrederea pe care o construim cu clienții noștri, accelerarea volumului de vânzări în România este, de asemenea, foarte importantă în 2023. Aceasta ne permite să ne setăm ca obiectiv ca următoarele 3.000 de unități Ford Trucks să fie livrate în jumătate din timpul necesar pentru primele 3000”, a declarat Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks.

V-ar putea interesa și:

Compania Ford Otosan este deținută, în mod egal, de concernul turc Koc Holdings și Ford Motor Company. Koc Holding este prezent în România și prin Arcelik, proprietarul Arctic.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare