Ford Craiova devine Ford Otosan Craiova. Compania anunță o nouă investiție

Autor: Cristian Gubandru
Ford Otosan Craiova

Acordul prin care Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, preia proprietatea fabricii Ford din Craiova a fost finalizat.

Prin acest acord, Ford a transferat proprietatea asupra fabricii sale din Craiova, care produce vehicule și motoare, către Ford Otosan, permițând astfel companiei să-și extindă operațiunile la nivel internațional.

Anul acesta, pe 14 martie, Ford a anunțat că fabrica de la Craiova va produce noua generație a modelului Courier, atât în varianta Transit (transport marfă), cât și în varianta Tourneo (transport persoane), ce va intra în producție în 2023, cu o versiune complet electrică din 2024.

Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va beneficia în 2024 de o versiune complet electrică, care va fi produsă la fabrica din România.

Ford Otosan Craiova – investiție de 490 MIL. euro la fabrica de la Craiova

Pentru a sprijini lansarea următoarei generații a modelului Courier, Ford Otosan anunță o investiție de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, care va fi implementată în următorii trei ani. Astfel, capacitatea totală de producție a fabricii de la Craiova va crește de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

Fabrica Ford Otosan din Craiova joacă un rol cheie în planurile de electrificare ale Ford în Europa, iar prin această preluare, unitatea de producție din România va beneficia de experiența și expertiza vastă a Ford Otosan în electrificare, proiectare de vehicule comerciale, inginerie și producție.

Expertiza și know-how-ul Ford Otosan în electrificare se vor regăsi și în vehiculele electrice pe care compania le va produce în fabrica de la Craiova.

V-ar putea interesa și:

Ford mai anunță că, în contextul transferului de proprietate de la Craiova, a fost creată o nouă companie – Ford Romania Services SRL – care integrează activitățile de vânzări și marketing ale Ford in România (Compania Națională de Vânzări), condusă de Roxana Capătă și Ford Business Solutions Center (FBS), condus de Dieter Rogmann.

De asemenea, unele funcțiuni europene suplimentare, precum Serviciile de Cumpărări și Contabilitate, care operează din Craiova, își vor desfășura activitatea în cadrul companiei Ford România Services.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare