Fără locuri de parcare, dezvoltatorii nu mai primesc autorizații

Autor: Andreea Gutu
locuri de parcare

Dezvoltatorii care nu au numărul conform de locuri de parcare nu vor primi autorizație de construire, a hotărât primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu. Edilul reamintește și că, dezvoltatorii nu pot înființa locuri de parcare pe domeniul public, ei au dreptul să construiască doar drumul pe domeniul public.

Condițiile pentru emiterea Autorizațiilor de construire pentru imobilele din Sectorul 5 al Municipiului București:

  • autorizațiile de construire se emit în conformitate cu prevederile H.C.G.M.B. nr. 66/2006 (care detaliază necesarul de locuri de parcare,.în raport cu funcțiunea clădirii propuse, iar în cazul locuințelor colective, în raport cu numărul de apartamente și cu suprafața acestora).și în conformitate cu Avizul Comisiei Tehnice de Circulație – PMB (pentru alte investiții decât locuințele individuale);
  •  în urma aprobării H.C.G.M.B. nr 242 din 18.06.2020 a documentației de urbanism P.U.Z. Coordonator Sector 5, București,.în Certificatele de urbanism emise de Primăria Sectorului 5 al Municipiului București este specificată necesitatea întocmirii unui studiu de trafic,.în cazul unor investiții ce presupun asigurarea unui număr minim de 100 de locuri de parcare.

V-ar putea interesa și:

Locuri de parcare neocupate din cauza prețurilor practicate de dezvoltatori

Situațiile întâlnite în care domeniul public este sufocat de mașini în proximitatea.imobilelor și ansamblurilor de locuințe colective își au originea în faptul că aproximativ 40% din.locurile de parcare asigurate în incinta respectivelor ansambluri neocupate, deoarece, din cauza prețurilor practicate de dezvoltatori pentru locurile de parcare,.proprietarii de apartamente aleg să își parcheze mașinile pe domeniul public.

Autorizațiile de construire pentru imobilele aflate în Sectorul 5, la care accesul se realizează pe drumuri de servitute/ drumuri de acces aflate în proprietate privată,.vor fi emise numai cu condiția asigurării locurilor de parcare necesare și numai condiționate de existența unei declarații notariale a proprietarului/ dezvoltatorului,.prin care acesta își asumă sarcina de a asigura utilitățile publice și asfaltarea respectivului drum de acces la proprietate.

În cazul în care proprietarul nu poate asigura cele menționate mai sus,.Autorizația de construire se va elibera numai în cazul cedării cu titlu permanent și gratuit a drumului de acces către Primăria Sectorului 5,.în vederea trecerii lui în domeniul public, pentru ca autoritatea publică să poată asigura utilitățile publice și asfaltarea drumului de acces.

V-ar putea interesa și:

Foto: Branimir Lambaša from Pixabay

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram