Fabrica Tesla din Europa va fi construită lângă Berlin

Autor: EVmarket Romania
Fabrica Tesla

Fabrica Tesla din Europa va fi construită lângă Berlin a anunțat Elon Musk pe Twitter. În Germania, Tesla va asambla SUV-ul electric Model Y și va produce baterii.

Elon Musk și-a propus să construiască 10-12 fabrici pe tot globul.

Fabrica Tesla din Germania

Denumită Giga Berlin, aceasta va fi a patra fabrică Tesla de dimensiuni mari – Gigafactory 4. Tesla mai deține uzine în Nevada – Gigafactory 1 (construită în 2016), New York – Gigafactory 2 și Shanghai, China – Gigafactory 3. Americanii mai au o fabrică în Tilburg, Olanda și încă câteva fabrici în America.

V-ar putea interesa și:

Musk a anunțat în vară că vrea o fabrică în Germania, zonele inspectate fiind Saxonia Inferioară și Renania de Nord-Westfalia.

SUV-ul electric Model Y, pe care Musk vrea sa îl asambleze la fabrica Tesla din Germania, va avea un preț de pornire de 39.000 de dolari pentru varianta standard cu tracțiune spate. Livrările ar putea începe în toamna anului 2020 pentru SUV-ul cu tracțiune integrală și în 2021 pentru varianta mai ieftină, cu tracțiune spate.

SUV-ul Tesla Model Y, de dimensiuni medii, va avea două motoare, câte unul pe fiecare punte în varianta cu tracțiune integrală.

V-ar putea interesa și:

Model Y poate obține un timp de aceeleratie de la 0 la 100 km/h de 3,5 secunde și o viteză maximă de 240 km/h.

În România, mai mulți dealeri auto multimarcă au la vânzare pe Internet modele Tesla noi și second-hand. Anul acesta, Tesla a anunțat că primește comenzi și din România. Prețurile modelelor Tesla pornesc de la 40.000 euro pentru Model3, de la 70.000 euro pentru Model S și de la aproape 80.000 euro pentru Model X.

Urmărește-ne pe Facebook