Expoziție dedicată istoriei motociclismului, la Promenada Mall din București

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset

O expoziție dedicată istoriei motociclismului poate fi vizitată între 14 martie si 3 aprilie 2022 la Promenada Mall din București.

Vizitatorii Promenada Mall vor putea să admire 17 motociclete iconice de colecție, incluzând motociclete din perioada 1920 – 2010, câte una pentru fiecare deceniu. 11 dintre acestea sunt internaționale, iar două sunt românești.

Pe lângă motocicletele retro, expoziția cuprinde și patru motociclete noi, de la brandurile BMW, respectiv Honda, precum și o motocicletă 100% electrică, Energica EVA Ribelle Tricolore, produsă de Energica Motor Company în Modena, Italia.

Expoziția este curatoriată la nivel de exponate și informații de Alin Ionescu (Mașinistul), jurnalist și creator digital de povești din industria mobilității.

„Motocicleta este privită astăzi ca un accesoriu sau ca un mijloc de transport alternativ pentru cei mai excentrici, însă lucrurile au stat altfel de-a lungul istoriei. Apariția primelor motociclete acum mai bine de un secol a vizat, în primul rând, oferirea unor vehicule accesibile, pe care să și le poată permite și cei care nu aveau disponibilitățile financiare necesare pentru achiziționarea unui automobil.

Expoziția cuprinde motociclete produse în ultimul secol, de la splendidul Ultima Type B produs la Lyon în 1920, trecând prin impresionantele modele germane Zundapp, NSU și IFA, ca mai apoi să se concentreze pe modelele japoneze care au cucerit treptat piața după anii `70 și să ajungă la modelele actuale de la producători tradiționali precum Honda sau BMW, dar și la revoluționara motocicletă electrică Energica. Vizitatorii expoziției vor putea admira și motoretele autohtone Carpați și Mobra, cu care mulți români și-au început cariera de motocicliști,” a  declarat Alin Ionescu.

Tururi ghidate la expoziția din Promenada Mall

În fiecare sâmbătă și duminică, între 15:00 și 20:00, sunt oferite tururi ghidate gratuite, pentru a împărăși participanților povești detaliate despre exponate și istoria motociclismului.

Printre modelele clasice expuse în cadrul evenimentului de la Promenada Mall se număra: veterana „Ultima” Lyon Type B, una dintre cele mai vechi motociclete din România, impresionantele Zündapp K500 și IFA 350 BK, motociclete cu ataș germane propulsate de puternice motoare boxer, scuterul preferat al est-europenilor – Čezeta 501, dar și revoluționarele motociclete japoneze Honda CX500 și Kawasaki GPZ 500 S.

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare