Duster a atins o cifră istorică – 2.000.000 de unități produse

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

Uzina Vehicule Dacia a produs automobilul Duster cu numărul 2.000.000 (93% sunt sub brandul Dacia și 7% sub brandul Renault). Este un exemplar din seria limitată Duster Avantaj ECO-G 100 (motorizare cu alimentare mixtă benzină/GPL) de culoare Orange Atacama, destinat unui client din România.

Prezentat în premieră mondială în martie 2010, la Salonul Auto de la Geneva, Duster a surprins lumea auto democratizând accesul la experiența off-road și marcând astfel o adevărată revoluție în segmentul SUV. Atributele sale de vehicul practic, robust și accesibil, cu capacități de veritabil „4×4”, i-au asigurat un succes comercial imediat.

„Duster este un simbol național de reușită. Un model pentru care s-a lucrat intens și la care au contribuit angajați din toate meseriile și domeniile de activitate ale Renault Group în România. Am un sentiment de mare bucurie că, alături de colegi, am reușit să depășim provocările din ultimul an și să marcăm astăzi, împreună, o cifră istorică”, a declarat Miguel Oliver-Boquera, Director al Uzinei Vehicule Dacia și Coordonator al platformei industriale de la Mioveni.

În România, modelul s-a instalat încă din primul an de comercializare în postura de lider incontestabil al segmentului SUV, pe care și-a consolidat-o odată cu lansarea celei de-a doua generații, în 2017. Performanța de pe piața internă a fost amplificată de rezultatele obținute la export, Duster fiind livrat clienților din 44 de țări din Europa, Africa de Nord și Asia.

Fabricat într-o cadență de 930 de vehicule pe zi, din care peste 90% sunt destinate piețelor externe, SUV-ul este cel mai produs model al Uzinei Vehicule Dacia.

V-ar putea interesa și:

REPERE Dacia Duster

2010:    Prima generație a modelului Duster este lansată la Salonul Auto de la Geneva.

2013:    La sfârșitul anului este introdusă în fabricație „Faza a doua” (restilizată) a modelului.

2016:    Este produs vehiculul Duster cu numărul 1.000.000.

2017:   A doua generație a modelului este lansată la Salonul Auto de la Frankfurt.

2019 :  Un vehicul Duster 4×4 special transformat este utilizat ca Papamobil cu ocazia vizitei în România a Papei Francisc.

2020 :  După un parcurs de peste 11.000 de kilometri, un vehicul Duster 4×4 ajunge la Polul Frigului din Siberia.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare