Drift impecabil cu o mașină electrică autonomă – VIDEO

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset

Drift impecabil executat de o mașină electrică autonomă DeLorean a Universității Stanford. Echipată cu două motoare electrice și un soft special, mașina este capabilă să ruleze cu o precizie impresionantă în jurul unor jaloane fără nicio intervenție umană.

Drift mașina electrică autonomă

Mașina electrică autonomă, denumită Marty, reușește să ruleze în drift printre jaloane pe o distanță de un kilometru cu doi pasageri. Niciunul dintre aceștia nu preia controlul mașinii pe durata testului.

Tehnologia face ca mașina electrică să ruleze la câțiva centimetri de jaloane știind exact când să vireze roțile, să accelereze și să ocolească obstacolele. Precizia acestei mașini este fascinantă.

V-ar putea interesa și:

„Rezultatele de până acum sunt remarcabile. Sistemele de control al stabilității pe mașinile moderne limitează controlul șoferului cu mult sub potențialul mașinii. Cu Marty am reușit să setăm mai larg gama de condiții în care mașina rulează în siguranță”, a spus inginerul principal al proiectului, Chris Gerdes.

Mașina are o suspensie personalizată, frâne de dimensiuni mai mari și mai multe calculatoare montate în spatele scaunelor. Modelul electric autonom utilizează două antene GPS pentru a urmări locația și a calcula o rută în derivă în câteva secunde atunci când este dat un aspect al cursului.

V-ar putea interesa și:

Iată cum Universitatea din Stanford descrie procesul din spatele dezvoltării software-ului mașinii: „Studiind obiceiurile șoferilor profesioniști și testând aceleași manevre de control pe Marty, echipa Stanford a permis mașinii să folosească o gamă mai mare de limite fizice pentru a menține stabilitatea într-o gamă variată de condiții. Calcule matematice ar putea permite sistemelor autonome să manevreze mașinile în situații de urgență cu agilitatea unui șofer profesionist”, spun specialiștii.

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare