Primăria Capitalei va marca toate locurile de parcare din centrul orașului, și nu se va mai putea parca gratuit în această zonă, a declarat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, pentru HotNews.ro.
În paralel, serviciul va fi digitalizat, se vor pune parcometre și bariere automate, astfel că taxatorii vor dispărea, iar cei care parchează pe trotuar vor plăti amenzi.
Parcări publice unde nu se va mai putea parca fără plată întrucât vor fi puse bariere
Primăria caută soluții pentru închiderea cu barieră a zece parcări publice: Alba Iulia, Cina, Expoziției, Herăstrău – Pavilion H, Herăstrău Parc, Peco Bariere, Pescăruș, Sfânta Vineri, Piața Presei Libere, Piața Victoriei.
„Scopul este să digitalizăm serviciul fiindcă atunci când elimini interacțiunea între parcagii și cetățean elimini și corupția. Nu vom permite parcarea mașinii fără plata taxei de parcare. Nu vom permite parcarea pe trotuar. Parcările publice sunt goale fiindcă lumea parchează pe trotuar gratis.
V-ar putea interesa și:
- Harta zonelor de parcare cu plată în București: zona 0, 1, 2
- Cât costă parcarea de reședință în București
- Parcare publică supraetajată cu teren de sport pe acoperiș
- Parcare de aproximativ 600 de locuri în Sudul Capitalei
Cât va fi suprataxa? Din punctul meu de vedere, ca în alte municipii, ar trebui să fie echivalentul unei zile de parcare. Aproape 100 de lei. Scopul nostru nu este să amendăm cetățenii, să indisponibilizăm mașinile, ci să creăm un serviciu predictibil, să știe că găsesc un loc liber de parcare, că plătești”, a spus viceprimarul.
Parcarea pe trotuare în România este interzisă, dar permisă
În prezent sunt 13.000 de locuri de parcare în centrul Bucureștiului, însă numărul acestora va ajunge la 30.000 de locuri.
V-ar putea interesa și:
- O nouă parcare de tip park & ride în București
- Trei parcări supraterane noi vor fi construite în București
- Unde va fi construită prima parcare pe verticală din București