De ce brandurile auto chinezești sosesc în Europa prin Spania

Autor: EVmarket Romania
Omoda E5 EV, Spania,

Majoritatea brandurilor auto chinezești preferă să intre în Europa prin Spania din câteva motive. Chinezii au studiat ani de zile comportamentul europenilor pentru a găsi o cale de intrare pe piața auto europeană.

Spania a devenit poarta de acces a chinezilor în Europa întrucât are o infrastructură rutieră și portuară bine dezvoltată, care facilitează transportul vehiculelor chinezești către alte țări europene. Însă, nu acesta este motivul principal.

Spaniolii, cei mai buni clienți pentru mașinile chinezești

A contat mai mult faptul că spaniolii sunt cei mai buni clienți pentru mașinile chinezești. Aceștia nu sunt loiali unui brand auto și sunt dispuși să încerce modele de la alte mărci auto, chiar dacă sunt noi pe piață și nu au un istoric.

Și cum mașinile chinezești arată bine, au multe dotări în standard și au un preț mai bun decât cele europene, vânzările și cota de piață cresc în Spania.

La polul opus sunt germanii, francezii, italienii și românii. Aceștia preferă să cumpere mașini de la branduri cu tradiție pe piețele lor și rar încearcă ceva nou. Dar și aici pot avea succes chinezii dacă vând flote companiilor de leasing operațional.

Deocamdată brandurile auto chinezești au puțin peste 2% din piața auto europeană. În 2023, peste 240.000 de mașini noi livrate în Europa au fost chinezești, din totalul de 10,45 de milioane de vehicule înmatriculate de europeni.

Pentru a controla valul de mașini chinezești care sosește pe piața auto, Europa a decis să impună taxe mai mari la importurile de vehicule din China. Astfel de la 10% în urmă cu un an, acum taxele ajung la 30% sau chiar 50% din valoarea mașinii fabricate în China.

Chinezii se așteptau la această situație și au deja un plan. În 2025, mai multe modele de mașini chinezești vor fi asamblate în Europa și astfel scapă de taxele vamale.

Chery va fabrica în Spania modele Omoda și Jaecoo

Producătorul de mașini chinezești Chery a intrat pe piața europeană cu brandurile Omoda și Jaecoo, iar acum este în discuții pentru a deschide o fabrică de automobile în Spania. Gama europeană Chery a celor două mărci auto va crește la 6 modele și 5 variante de propulsie până la sfârșitul anului 2025.

Unul dintre modele este SUV-ul Omoda 5, un rival pentru Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, MG HS, Hyundai Kona și alte crossovere, care au în jur de 4,4 metri lungime.