Daimler Truck prezintă noua generație eCanter

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
Noua generație eCanter

Filiala Daimler Truck AG, Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation va prezenta următoarea generație a modelului FUSO eCanter la IAA Transportation 2022 de la Hanovra, în perioada 20-25 septembrie.

La fel ca predecesorul său de serie mică, noul autocamion ușor, complet electric, are o gamă largă de utilizări – de la distribuție în mediul urban la amenajări peisagistice, folosire municipală, servicii de remorcare și chiar pentru unele sarcini de construcții. Prezentarea noii generații eCanter la Hanovra coincide cu lansarea sa în Europa.

Următoarea generație eCanter este caracterizată de un concept ecologic și economic. Introducerea noii generații eCanter reprezintă o etapă importantă în drumul Daimler Truck către dezvoltarea unei flote de vehicule neutră din punct de vedere al emisiilor CO2.

Compania își propune ca, începând din 2039, să vândă numai vehicule ce nu emit CO2 în timpul funcționării, pe piețele din Europa, America de Nord și Japonia.

Dezvoltarea noii generații eCanter este rezultatul a aproximativ cinci ani de operațiuni de succes ale clienților din întreaga lume, ca parte a unei producții de serie mică. Vehiculul le oferă clienților o gamă largă de variante diferite, permițând astfel o variabilitate și mai mare decât până acum, pentru diferite utilizări.

Camionul electric Mercedes-Benz eEconic intră în producția de serie

Vehiculul este compatibil cu diferite caroserii, acoperind aproape toate cerințele relevante în industrie ale clienților din segmentul camioanelor ușoare între 4,25 și 8,55 tone și, astfel, va contribui și mai mult în viitor la un transport urban local fără emisii.

De la lansarea modelului eCanter în 2017, FUSO, subsidiara Daimler Truck, a fost considerat un pionier în electrificarea camioanelor.

eCanter este primul autocamion ușor, complet electric, produs în serie mică de Daimler Truck. În special în utilizarea urbană, vehiculul fără emisii locale își arată punctele forte în reducerea zgomotului și a vibrațiilor în comparație cu camioanele cu propulsie convențională. Clienții apreciază acest lucru pe rutele intra-urbane, în special atunci când autocamionul este utilizat noaptea și la primele ore ale dimineții.

În întreaga lume, mai multe sute de vehicule eCanter sunt acum în uz în operațiunile clienților – inclusiv unele dintre cele mai mari companii de logistică din Europa. Numai în Europa, eCanter este vândut în prezent în 13 piețe.

25 de ani de Mercedes-Benz Citaro: momente cheie de-a lungul traseului celui mai bine vândut autobuz urban al Daimler Buses

În Europa, Japonia, Statele Unite, Australia și Noua Zeelandă, camioanele au parcurs în total aproximativ 5 milioane de kilometri – complet electric și, prin urmare, fără emisii locale.

Vehiculul va fi fabricat la uzinele FUSO din Tramagal (Portugalia) și Kawasaki (Japonia).

Peste 4,5 milioane de vehicule Canter au fost vândute până în prezent, fiecare dintre acestea având ca unic scop să facă transportul pe toate continentele lumii mai eficient și mai economic pentru client.

În fiecare an se construiesc aproximativ 100.000 de unități ale modelului Canter, care sunt vândute în întreaga lume. În 2021, FUSO a lansat noua generație Canter, cu caracteristici avansate de siguranță, confort și design.

În Europa, FUSO este prezentă în peste 30 de țări cu Canter în segmentul de 3,5t până la 8,55t. Sediul central de vânzări și post-vânzare este situat în Stuttgart. Canter este fabricat pentru piețele europene la Tramagal (Portugalia). Mai mult de jumătate din componentele și piesele utilizate într-un Canter provin din producția europeană. În întreaga Europă, peste 800 de puncte de service asigură mobilitatea clienților în orice moment.

Mitsubishi Fuso Bus and Truck Cooperation (MFTBC) este o filială a Daimler Truck și unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale din Japonia.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare