Cum pot face bani din parcări clădirile de birouri

Autor: EVmarket Romania
parcari

Clădirile de birouri ar putea câștiga sute de mii de euro din parcări. Un studiu recent arată că gradul zilnic de ocupare a parcărilor din clădirile business nu depășește 80%.

Câte parcări sunt zilnic libere

Pentru o clădire cu 200 de locuri de parcare, 60 de locuri de parcare sunt zilnic libere. Ceea ce înseamnă 60 de mașini în minus, în jurul unei singure clădiri, care ajung în parcări subterane.

Clădirilor de business din România au mai puține locuri de parcare, în comparație cu numărul angajaților care vin la birou cu autoturismul și au nevoie de parcări. Așadar, în mod frecvent, solicitările pentru închirieri sunt uriașe.

Locurile libere de parcare pot fi identificate pe telefon la Cluj

„Și chiar dacă ne imaginăm că aceste parcări sunt pline mereu până la refuz, studiile ne contrazic. Zilnic, într-o proporție de 20-40% acestea stau neutilizate, arată cifrele smartcityblog.pl. Și asta pentru că o parte din angajați pot fi plecați în delegații, pot fi în concediu sau aleg să lucreze de acasă. În tot acest timp, acele locuri ar putea produce sume de bani, deloc de neglijat”, spune yeParking.

Spre exemplu, pentru parcarea unei clădirii cu o capacitate de 1100 de locuri, zilnic, 220 de locuri stau nefolosite.

Tehnologia Huawei face parcările inteligente – VIDEO

Aceste spații nefolosite pot să genereze venituri extra care ar depăși 180.000 euro în decursul unui an și mai mult să vină în întâmpinarea nevoii tot mai stringente a șoferilor în a găsi opțiuni de parcare.

V-ar putea interesa și:

Locurile lăsate libere de chiriași ar putea fi monetizate de proprietarii clădirilor. Aceștia ar putea să permită pentru acele parcări – plata pe oră sau pe zi. Astfel, cei care vin la birou sau în zonă, dar nu au un loc de parcare, ar putea fi notificați în timp real că au posibilitatea de a staționa în parcarea clădirii, pentru anumite intervale orare sau chiar zile. Monetizarea se poate face online.

Foto: Peter H from Pixabay                              Urmărește-ne pe FACEBOOK