Crash Test
După cum se poate observa din acest test, siguranța oferită de mașinile din prezent în accidente este net superioară autoturismelor fabricate cu ani în urmă.
V-ar putea interesa și:
- Teste Euro NCAP: Cele mai bune mașini din clasă în 2019
- Euro NCAP: Crash test cu Tesla Model X și Porsche Taycan
- Energia va fi produsă de mașini – un nou proiect Tesla
- Degradarea bateriei unei mașini electrice: 12% după 6 ani
- Mașinile electrice ar putea fi încărcate în 10 minute peste 2 ani
Evoluția constă în materiale gândite să absoarbă puterea impactului spre deosebire de elementele din tablă de pe mașinile din anii 90. O altă strategie aplicată de ingineri mașinilor din prezent este aceea ca în momentul impactului, motorul este împins sub caroserie, nu către pasagerii din față. De regulă această tehnică este folosită de producătorii de mașini premium, precum BMW, Mercedes-Benz, Audi.
Un Rover 100 din anii 90, când tehnologia de siguranță a fost mult mai primitivă, s-a confruntat cu o Honda Jazz din 2017, echipare standard.
Euro NCAP consideră că peste 78.000 de vieți au fost salvate de la lansarea testelor de siguranță în urmă cu 20 de ani. Suma cheltuită pentru a testa peste 1.800 de mașini depășește 160 milioane euro.
V-ar putea interesa și:
- Mașina electrică – cum funcționează, cât consumă?
- Mașini plug in hybrid: 10 motive să iți cumperi una
- Cele mai ieftine mașini electrice la vânzare în România în 2020
- Cea mai ieftină mașină electrică din lume
Sistemul de rating de siguranță cu un număr de cinci stele a fost creat pentru a ajuta persoanele fizice și companiile să compare vehiculele mai ușor.
Din 2016, autoturismele primesc un număr de stele pentru echiparea de bază, standard, și un număr de stele pentru un model mai bine echipat, care primește în plus tehnologii de siguranță (mai multe airbaguri, etc).
V-ar putea interesa și:
- Cele mai vândute mașini electrice noi în România vs. Europa
- 30 de mașini electrice la vânzare în România în 2020. Prețuri și specificații
- Adaptarea vechilor mașini la mobilitatea electrică, o soluție?
Urmărește-ne pe Facebook