Control antidrog în traficul din București

Autor: EVmarket Romania
Politia Bucuresti

Control antidrog în traficul din București pentru a depista conducătorii auto care conduc sub influența substanțelor psihoactive, dar și a băuturilor alcoolice.

Polițiștii din București au oprit posesori de Lamborghini, Porsche, Range Rover, Jaguar, BMW, dar și Ford. Aceștia au aplicat într-o singură seară aproape 90 de amenzi și au întocmit 11 dosare penale, dintre care 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive (Benzodiazepine‎, Enteogene‎, Euforizanți‎, Halucinogene‎, Opioide‎).

„Noaptea trecută (n.r. sâmbăta) au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 66.000 lei și au fost reținute 26 permise de conducere (14 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice; 10 pentru infracțiunile constatate – consum de substanțe psihoactive/băuturi alcoolice și 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză)”, anunță Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

De ce mașinile de poliție au fost recolantate

Au fost retrase 14 certificate de înmatriculare, pentru deficiențele tehnice constatate și 3 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

Au fost întocmite 11 dosare penale:
• 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive;
• 4 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice;
• 1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Un șofer a primit cele mai mari sancțiuni date vreodată în România

Un tânăr de 25 de ani a condus un autovehicul în zona Piața Universității din București în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezența în organism a trei substanțe psihoactive. A fost condus la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Furturi din autoturisme în București, prin metoda înțepare roată

Un bărbat, în vârstă de 32 de ani, a condus un autovehicul pe Bulevardul Pache Protopopescu în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală.

Foto: Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Urmărește-ne pe Facebook