Condusul autonom: BMW şi Mercedes-Benz opresc asocierea

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
condusul autonom

BMW Group şi Mercedes-Benz AG îşi opresc temporar cooperarea în dezvoltarea tehnologiei de generaţie viitoare pentru condusul autonom.

În urma unei analize aprofundate, cele două companii au ajuns la un acord reciproc şi pe cale amiabilă pentru a se concentra pe căile lor de dezvoltare existente – care pot include şi colaborarea cu partenerii actuali sau noi.

Cooperarea pentru condusul autonom ar putea fi reluată

Ambele au dorit în mod explicit să sublinieze că această cooperare pentru condusul autonom poate fi reluată la o dată ulterioară şi că abordarea de bază a celor două organizaţii cu privire la aspecte precum siguranţa şi beneficiile clienţilor în domeniul condusului autonom rămâne extrem de compatibilă.

BMW Group şi Mercedes-Benz AG lucrează separat la generaţiile actuale pentru o condus foarte automatizat, iar în trecut au înregistrat progrese majore în acest domeniu. Cu toate acestea, BMW Group şi Mercedes-Benz AG nu au putut să poarte discuţii detaliate de specialitate şi să discute cu furnizorii despre parcursul tehnologic până la semnarea contractului anul trecut.

În aceste discuţii – şi după o analiză aprofundată – ambele părţi au ajuns la concluzia că, având în vedere cheltuielile implicate în crearea unei platforme tehnologice comune, precum şi condiţiile mediului de afaceri şi economice actuale, momentul nu este potrivit pentru implementarea cu succes a cooperării.

„Competenţa noastră o completează foarte bine pe cea a BMW Group, aşa cum au demonstrat colaborările noastre de succes. Pe lângă decarbonizare, digitalizarea este un pilon strategic central pentru Mercedes-Benz. Pentru a ne pregăti pentru provocările viitoare ale unui mediu în schimbare rapidă, momentan căutăm şi alte posibilităţi cu parteneri din afara domeniului auto”, spune Markus Schafer, membru al Consiliului de Administraţie al Daimler AG şi Mercedes-Benz AG.

În 2015, cele două companii s-au unit cu Audi AG pentru a achiziţiona platforma de locaţie şi tehnologie HERE, care are acum o structură de acţionari foarte largă şi internaţională. La începutul anului 2019, BMW Group şi Daimler AG şi-au unificat serviciile de mobilitate într-un joint-venture sub umbrela familiei NOW.

Dacă ți-a plăcut articolul, urmărește-ne pe Facebook.

V-ar putea interesa și:

Informaţiile publicate de EVmarket.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

………………………………………………………………………………………………………………………

#EVmarket #News #Automotive #BMW #MercedesBenz #electrification #ElectricVehicle #EVs #ElectricCar #Eco #EV #eMobility #ElectroMobility #Cars #Car #Elektro

Știri similare