Concepțiile greșite despre vehiculele electrice continuă să fie hilare

Autor: EVmarket Romania
piese vehicule electrice autodoc24 vanzarile conceptiile gresite

Un sondaj realizat de Leasing Options în Marea Britanie, pe un număr de peste 2.000 de respondenți, ne arată că încă există concepții greșite despre mașinile electrice.

Un număr mic de persoane au păreri greșite despre vehiculele electrice și siguranța acestora. În timp ce marea majoritate a respondenților ar putea discerne faptele de ficțiune, ceea ce indică faptul că educația în jurul vehiculelor electrice a ajuns departe, mai este un număr mic de consumatori care trebuie să se simtă în siguranță cu aceste produse.

Concepțiile greșite despre vehiculele electrice

  • Nu trebuie să stai într-un vehicul electric când este la încărcat

Cea mai comună concepție greșită a fost convingerea că nu este sigur să stai într-un vehicul electric în timpul încărcării. Incredibil, unul din 12 oameni cred că acest mit este adevărat. 7,2% dintre respondenți au indicat că au crezut această idee, dar ar putea fi surprinși să afle că nu numai că poți sta într-un vehicul electric în timp ce se încarcă, dar poți viziona și un film.

  • în cazul unui accident, mașinile electrice explodează

Trei din 50 de oameni care cred că bateriile EV pot exploda într-un accident. 6,5% dintre respondenți au o concepție mai periculoasă despre vehiculele electrice, crezând că vehiculele electrice explodează în cazul unui accident de mașină. Această concepție greșită probabil provine din cazurile în care au citit articole despre vehicule electrice care au luat foc din alte motive.

  • poți conduce un vehicul electric fără permis de conducere

4,6% dintre persoanele intervievate credeau că poți conduce un vehicul electric fără permis de conducere.

  • mașinile electrice te pot curenta

Componentele electrice care compun vehiculul electric sunt complet protejate. Dacă ar fi detectată o defecțiune care ar putea pune pasagerii în pericol, mașina ar opri automat orice flux de energie electrică către baterie. Sub 4% cred că vehiculele electrice sunt atât de prost proiectate încât dacă ploua vehiculele electrice te vor curenta. 25 de persoane cred că nu puteți duce un vehicul electric la o spălătorie auto.

  • mașinile electrice nu au frâne

2,8% dintre respondenți (1 din 50)  au considerat că vehiculele electrice nu au frâne. O mașină electrică are nevoie de frâne standard, deoarece frânarea regenerativă nu încetinește foarte repede vehiculul electric.

Partea bună a acestor rezultate este că marea majoritate a respondenților au recunoscut că aceste concepții greșite sunt false.

V-ar putea interesa și:

Sursa: Leasing Options

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare