Combustibil cu zero amprentă de carbon, în benzinării în 2020

Autor: Dan Vache
combustibil

Un combustibil cu zero amprentă de carbon ajunge în benzinării anul acesta, la un preţ care concurează cu combustibilii fosili. Carburantul, realizat în urma unui proces care transformă CO2 din aer în combustibil cu zero amprentă de carbon, poate fi utilizat imediat în automobile standard fără nici o modificare.

Acest combustibil va fi produs de Prometheus Fuels, o companie americană din domeniul energetic, finanțată de BMW i Ventures, fondul de investiţii de 500 MIL. euro al BMW, pentru a se lansa în retail în acest an.

Automobilul mediu stă pe şosea timp de peste opt ani, aceasta înseamnă că ar dura aproape un deceniu pentru ca motoarele termice din prezent să iasă de pe şosea, chiar şi în cazul în care întreaga planetă ar cumpăra de acum numai maşini electrice. Categoric, de mâine nu trecem cu toţii la automobile 100% electrice, aşa că nu este suficient de rapid

– Greg Smithies, partener în cadrul BMW i Ventures –

Înlocuirea tuturor combustibililor obţinuţi din petrol şi gaze cu combustibili cu astfel de soluţii poate reduce emisiile de carbon globale cu aproximativ 25%, făcând ca aceasta să fie una dintre cele mai importante pârghii pe care societatea modernă le are în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Combustibil din aer

„Capacitatea de a crea combustibil din aer, la un preţ competitiv cu cel al combustibililor fosili, este o transformare semnificativă”, adauga Greg Smithies.

Fondată de Rob McGinnis, un doctor în inginerie de la Yale, care a lansat mai multe companii start-up de succes, Prometheus s-a lansat din Y Combinator la începutul lui 2019. Misiunea companiei este de a elimina nevoia de combustibili fosili prin îndepărtarea CO2 din aer şi transformarea lui în combustibil care poate fi utilizat imediat în masini standard fără nici o modificare.

Prin utilizarea combustibilului cu zero amprentă de carbon, care reciclează CO2 deja existent în aer, putem reduce din presiunea pentru rezolvarea crizei climatice.

– Rob McGinnis, fondator şi director executiv al Prometheus –

Prometheus Fuels este o companie start-up de tehnologie din Silicon Valley, care elimină CO2 din aer şi îl transformă în combustibil cu zero amprentă de carbon şi combustibili de avioane.

Dacă ți-a plăcut articolul, urmărește-ne pe Facebook.

V-ar putea interesa și:
Informaţiile publicate de EVmarket.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

………………………………………………………………………………………………………………………

#EVmarket #News #Automotive #Eco #ElectricVehicle #EVs #ElectricCar #EV #eMobility #Cars #Car #Elektro

Image by Paul Brennan from Pixabay

Știri similare