Citroen e-Jumpy Hydrogen: autonomie și specificații

Autor: Andreea Gutu
Citroen e-Jumpy Hydrogen

Citroen e-Jumpy Hydrogen, van electric cu pilă de combustie și baterii reîncărcabile, este primul vehicul Citroen ce produce energie pe bază de hidrogen.

Citroen e-Jumpy Hydrogen poate fi realimentat cu hidrogen în 3 minute, pentru o autonomie de peste 400 km conform ciclului WLTP (în curs de omologare). Din această autonomie, aproximativ 50% este din încărcarea bateriei de înaltă tensiune.

Noua tehnologie este integrată fără ca volumul util și capacitatea de încărcare să fie afectate.

Cele trei rezervoare din fibră de carbon stochează hidrogenul la o presiune de 700 bar. Cu zero emisii de CO2, liber-profesioniștii și comercianții pot utiliza în continuare șoselele din zonele urbane supuse restricțiilor de mediu.

Citroen e-Jumpy Hydrogen – două surse de energie

Vehicul 100% electric, Citroen e-Jumpy Hydrogen beneficiază de două surse de energie: o pilă de combustie de 45 kW, ce produce energie electrică consumând hidrogenul stocat în cele trei rezervoare la o presiune de 700 bari, și o baterie de 10.5 kWh, ce asigură o rezervă de 50 km atunci când rezervorul de hidrogen se golește.

Pila de combustie cu hidrogen asigură autonomia vehiculului, în timp ce bateria oferă putere suplimentară la nevoie. Cele două surse de energie se combină pentru a alimenta motorul și a antrena sistemul de propulsie.

Ce mașini ieftine puteți cumpăra prin Programul Rabla

Bateria recuperează energia în fazele de decelerare și se încarcă automat folosind energia electrică generată de pila de combustie cu hidrogen, pentru a asigura o autonomie suficientă. Aceasta poate fi reîncărcată și la stațiile de încărcare pentru vehiculele electrice, utilizând un cablu.

Citroen e-Jumpy Hydrogen este disponibil în două versiuni de lungime: M (4,95 m) și XL (5,30 m).

Jumpy este produs la fabrica din SevelNord și va fi transformat apoi în Russelsheim-Germania, la centrul global de competență în tehnologia FCEV al Grupului Stellantis.

V-ar putea interesa și:

Utilitara electrică e-Jumpy este adecvată pentru deplasările pe distanțe medii (în medie trei deplasări, cu un timp de oprire de 2 ore, pe o distanță între 50 km și 100 km, rareori de peste 200 km).

Citroën ë-Jumpy oferă toate avantajele versiunii termice în materie de design, dimensiuni, volum de încărcare și sarcină utilă, pe lângă confortul oferit de o versiune electrică.

Citroën ë-Jumpy oferă un volum util de până la 6,6 m3 și o sarcină utilă de până la 1,275 kg, precum și o modularitate datorită sistemului Moduwork ce oferă o lungime utilă de 4 m. Se poate opta pentru o autonomie de 230 km cu o baterie de 50 kWh sau o autonomie de 330 km, cu o baterie de 75 kWh.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn