Ce tehnologii auto îți fac mașina „inteligentă”

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Masina tehnologii finantare

Cumpărătorii de mașini înstăriți sunt mai atrași de tehnologii decât de motorizările de sub capotă. Există un interes din ce în mai mare pentru mașinile „inteligente”, numite de unii și smartphone-uri pe roți.

Ce tehnologii auto îți fac mașina „inteligentă”

  • Aplicațiile mobile conectate cu mașina

Apariția smartphone a schimbat și industria auto. Producătorii de mașini premium oferă aplicații prin Internet care le permit șoferilor o serie de funcții: să vadă dacă au uitat un geam / ușa deschisă la mașină, să le poată închide sau deschide de la distanță. Alte funcții sunt autonomia rămasă, intervalul de service, poziția prin GPS a mașinii, pornirea motorului, încălzirea habitaclului.

  • Autopilot adaptiv

În urmă cu zece ani doar câteva modele de top de la BMW și Mercedes-Benz ofereau cruise pilot automat adaptiv. În prezent, fiecare brand auto are cel puțin un model în gamă care oferă această funcție. Sistemul este o parte importantă din procesul care va transforma mașinile în vehicule fară șoferi.

V-ar putea interesa și:

O serie de senzori și o cameră monitorizează în permanență drumul și traficul pentru a păstra mașina pe cruise control la viteza stabilită de șofer. În caz că se apropie de un alt vehicul, mașina încetinește și menține o distanță de siguranță față de acesta, odată ce drumul s-a eliberat, mașina accelerează spre viteza stabilită inițial. Pe modelele premium, sistemul preia și controlul direcției pentru a menține mașina pe banda de mers, chiar și în curbe.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare