Noul Opel Mokka, motorizări și prețuri în România

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

Noul Opel Mokka a primit motorizări noi. În România, noul Opel Mokka are un preț de pornire de 18.580 euro cu TVA pentru motorizarea de 1,2 litri benzină 100 CP.

Motorizări pentru noul Opel Mokka

Motoarele pe benzină ale noului Opel Mokka au puteri cuprinse între 100 cp și 130 cp (19.610 euro cu TVA).

  • Motorul de bază 1.2 Turbo produce 100 cp și este combinat cu o transmisie manuală cu șase trepte de viteză
  • Performanțele mai ridicate sunt asigurate de motorul 1.2 Turbo de 130 cp.

Cuplul maxim al motorului de 100 cp este de 205 Nm, în timp ce varianta de top de 130 cp dezvoltă 230 Nm. Datorită faptului că mare parte din cuplul maxim este disponibil pe o plajă mare de turații, motoarele beneficiază de un nivel ridicat de manevrabilitate. Cel puțin 95% din cuplul maxim este dezvoltat între 1.500 și 3.750 rpm – asigurând, în combinație cu greutatea redusă a autovehiculului, un nivel foarte bun de manevrabilitate.

Specificații mașini electrice noi Opel

Noul Mokka cu motor de 130 cp și transmisie manuală atinge o viteză maximă de 202 km/h, accelerând de la zero la 100 km/h în 9,2 secunde. In schimb, motorul 1.2 Turbo care dezvoltă 100 cp accelerează de la 0 la 100 km/h în aproximativ 11 secunde.

În cazul motorului de 130 CP, clienții pot alege între o transmisie manuală cu șase trepte de viteză și o transmisie automată cu opt trepte de viteză.  Șoferii au posibilitatea de a schimba manual treptele cu ajutorul padelelor standard montate pe volan.

Celor două motoare pe benzină li se alătură un motor diesel de 1,5 litri, cu transmisie manuală cu șase trepte de viteză, care produce 110 cp (20.300 euro cu TVA)  și un cuplu maxim de 250 Nm.

V-ar putea interesa și:

Pentru o post-tratare optimă a gazelor de eșapament, sistemul de reducere a emisiilor motorului diesel – care constă într-un catalizator de oxidare pasiv/sistem de absorbție a oxizilor de azot, un injector AdBlue, un catalizator SCR și filtru de particule diesel (DPF) – este grupat ca o unitate individuală compactă cât mai aproape posibil de motor. Sistemul de absorbție a oxizilor de azot funcționează ca un catalizator pentru pornirea la rece, reducând emisiile de oxizi de azot la temperaturi sub punctul de activare a sistemului SCR.

Fanii mobilității electrice pot comanda modelul Opel Mokka-e. Platforma modulară comună (CMP) poate fi utilizată împreună cu o gamă variată de sisteme de propulsie.

Motoare1.2 T1.2 T1.2 T1.5 D
Putere (kW/cp) la rpm74/100 @ 500096 /130 @ 550096 /130 @ 550081/110 @ 3500
Cuplu (Nm la rpm)205 @ 1750230 @ 1750230 @ 1750250 @ 1750
EmisiiEuro 6dEuro 6dEuro 6dEuro 6d
TransmisieMT6MT6AT8MT6
Valori preliminare consum de carburant NEDC în l/100 km
  • Urban
  • Extra-urban
  • Mixt
    – CO2 g/km
5,5

4,0

4,6 l/100 km

104 g/km

5,3

4,0

4,6 l/100 km

103 g/km

5,9

4,2

4,8 l/100 km

111 g/km

4,4

3,4

3,8 l/100 km

100 g/km

Echipa de ingineri din Rüsselsheim a muncit foarte mult la reducerea greutății, reușind o economie de până la 120 de kg față de generația anterioară.

Sisteme de asistență pe noul Opel Mokka

Noul Opel Mokka sosește în segmentul B cu inovații de top disponibile până de curând doar autovehiculelor din clasa de lux. Sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgență și detectarea pietonilor funcționează la viteze mai mari de 5,0 km/h. Dacă vă apropiați prea repede de un autovehicul sau un pieton din față, sistemul va emite un semnal sonor și va afișa un mesaj în cadrul Centrului de informații pentru șofer. Dacă o coliziune este iminentă, sistemul de frânare este pregătit și, dacă este necesar, frânarea de urgență este activată pentru a micșora efectele unei coliziuni potențial. La viteze mai mici de 30 km/h, sistemul poate opri autovehiculul complet. Dacă viteza depășește 30 km/h, viteza este redusă, iar șoferul trebuie să frâneze activ.

Tempomatul adaptiv menține o anumită distanța între Mokka și autovehiculul din față, utilizând senzorii radar și cei ai camerelor. Tempomatul funcționează la viteze cuprinse între 30 și 180 km/h. Viteza autovehiculului crește sau scade în funcție de autovehiculul din față, însă nu va depăși viteza setată. În cazul echipării cu transmisie automată, sistemul oferă o funcție suplimentară stop/start. Sistemul poate frâna autovehiculul până la oprire și poate urmări autovehiculul din față în cazul unor blocaje în trafic.

Toate versiunile noului Mokka sunt echipate cu cea mai recentă generație de lumini LED – de la luminile diurne cu grafică specifică Opel și până la farurile și proiectoarele de ceață. O noutate pentru acest segment o reprezintă farurile adaptive IntelliLux LED matrix cu un număr total de 14 elemente. La fel ca în cazul modelelor Opel Insignia, Opel Astra și noul Opel Corsa, sistemul de iluminare permite conducerea folosind în permanență faza lungă. Pentru a preveni orbirea șoferilor din față sau a celor care circulă din sensul opus, elementele LED individuale se pot dezactiva în milisecunde pentru a elimina autovehiculele din zona iluminată, astfel încât nimeni nu este orbit. În partea din spate, alegerea tehnologiei LED a permis proiectanților să opteze pentru lumini foarte subțiri, alungite, care evidențiază sentimentul de precizie și de calitate.

Opel în Romania va fi reprezentat de Trust Motors

Sunt disponibile diferite scaune ergonomice reglabile pe 6 direcții, cu posibilitate de reglare individuală. Puteți alege între un interior sportiv cu piele Alcantara sau un interior îmbrăcat complet în piele clasică – opțiuni neobișnuite pentru autovehiculele din segmentul B. Piesa de rezistență este scaunul cu tapiserie din piele, încălzit, cu suprafață perforată și funcție de masaj pentru șofer.

Telefoanele compatibile pot fi încărcate aici prin inducție (wireless). Un covoraș din cauciuc previne alunecarea dispozitivelor. Noul Mokka oferă noua gamă de sisteme de infotainment: Multimedia Radio și Multimedia Navi cu un ecran tactil color cu diagonala de 7 inch, precum și vârful de gamă, Multimedia Navi Pro, cu un ecran tactil color cu diagonala de 10 inch.

Sistemele multimedia compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto pot fi controlate prin comandă vocală. Noul Mokka oferă și serviciul OpelConnect. Cu LIVE navigation cu informații în timp real din trafic, legătură directă cu serviciul de asistență rutieră și apel de urgență, șoferii și pasagerii se pot bucura de călătorii mai relaxante. În cazul declanșării airbagurilor sau a pretensionatoarelor centurilor de siguranță în urma unui accident, un apel de urgență este efectuat automat către centrul local de preluare a apelurilor de urgență (PSAP).

Ampatament ușor mărit

În ciuda unui ampatament ușor mărit (+2,0 mm), noul Mokka este cu 12,5 cm mai scurt decât modelul anterior, oferind celor cinci pasageri un spațiu de încărcare similar, de până la 350 de litri, în portbagaj. Lungimea sa totală de doar 4,15 metri înseamnă că manevrele și parcarea în zonele urbane și suburbane sunt efectuate cu foarte mare ușurință.

Noul Opel Mokka se bazează pe o versiune nouă a platformei multi-energy, deosebit de eficientă, denumită CMP (platforma modulară comună). Acest sistem modular cu greutate redusă oferă flexibilitate maximă în ceea ce privește dezvoltarea autovehiculului și permite folosirea unui sistem de propulsie pur electric, cu baterie, dar și a motoarelor cu ardere internă.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare