Anvelope recomandate pentru vehiculele electrice

Autor: EVmarket Romania
Anvelope, nokian,

Anvelope de iarnă sau all-season, ce ne recomandă specialiștii pentru mașinile electrice? La această întrebare ne răspund inginerii Nokian Tyres, care au făcut astfel de teste în condiții de iarnă.

Vehiculele electrice sunt mai puternice și cântăresc mai mult decât mașinile ICE. De aceea, pentru anvelopele cu care sunt dotate, există câteva cerințe specifice.

Sfaturi pentru a alege anvelope de iarnă pentru un vehicul electric

  • Siguranță: trebuie luat în considerare mediul în care se conduce și alegerea anvelopelor în consecință;
  • Rezistență scăzută la rulare: cu cât rezistența la rulare este mai mică, cu atât o autonomia va fi mai bună;
  • Zgomot redus: alegerea anvelopelor silențioase pentru vehiculul electric va îmbunătăți confortul la conducere;
  • Anvelope de iarnă sau all-season: anvelopele de iarnă oferă o aderență extremă în condiții de iarnă.

Mulți șoferi preferă anvelopele all-season, pentru că, în acest fel, achiziționează un singur set de anvelope, pe care îl folosesc pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, este bine de avut în vedere că anvelopele de iarnă oferă o aderență absolută, în toate condițiile meteo aduse de sezonul rece.

V-ar putea interesa și:

Contrar prejudecăților răspândite despre anvelopele pentru mașinile electrice, șoferii nu trebuie să își facă griji cu privire la rezistența acestora. Anvelopele pentru vehiculele electrice se uzează mai lent decât cele pentru mașinile tip ICE (motor cu combustie internă).

“Dacă folosiți mașina mai mult iarnă și pe drumuri mai puțin calitative, recomand achiziționarea unui set de anvelope de iarnă. Este o investiție sigură, care merită făcută. Designul anvelopelor all-season favorizează caracteristicile necesare vara, însă nu oferă suficientă aderență pe timp de iarnă”, spune Mikko Liukkula, Development Manager, Nokian Tyres.

Acesta demontează miturile legate de rezistența scăzută a anvelopelor pentru vehiculele electrice. Deși vehiculele electrice au multă putere și cuplu motor, ele nu sunt foarte pretențioase în materie de anvelope.

Anvelope speciale pentru mașinile cu tracțiune electrică

“După o iarnă de condus (12.000 km) un model Tesla, anvelopele Nokian Tyres nu s-au uzat mai mult de 1 mm. Anvelopele de pe o mașină electrică modernă se uzează mult mai lent decât anvelopele de pe o mașină cu un motor tradițional, cu combustie internă. Acest lucru se datorează unui control bun al tracțiunii. Sistemele de asistare a șoferului reduc alunecarea prin utilizarea reglării rapide a puterii motorului electric. Acest sistem este mult mai rapid decât la ​​vehiculele ICE, acolo unde sistemul se bazează pe frânarea și limitarea turației motorului”, mai spune Liukkula.

Topul celor mai bune anvelope de iarnă

Nokian Tyres folosește mai multe vehicule electrice decât vehicule ICE în testele sale pentru anvelope, ceea ce oferă companiei cunoștințe vaste despre alegerea potrivită a anvelopelor pentru diferite modele de mașini electrice. În plus, anvelopele companiei sunt testate pe taxiuri electrice.

Schimbarea celor patru anvelope între ele, în fiecare iarnă, este un truc util și eficient pentru șoferi.

Martin Dražík, Product Manager Nokian Tyres Europa, recomandă monitorizarea uzurii anvelopelor și presiunilor de umflare în timpul iernii. Acest lucru crește rezistența în timp a setului de anvelope.

Noi anvelope all seasons: Nokian Seasonproof

“Dacă mașina nu are tracțiune integrală, trebuie acordată atenție diferențelor dintre anvelopele de pe axul motor și cele de pe sistemul „roată liberă”. Anvelopele de pe axul motor se pot deteriora până la de două ori mai repede decât cele de pe sistemul „roată liberă”. De regulă, anvelopele ar trebui rotițe între ele atunci când diferența de adâncime a benzii de rulare depășește doi milimetri. Rotirea este suficientă o dată pe iarnă.”

Produsele Nokian Tyres au un Indicator de siguranță (DSI) care poate fi utilizat pentru a verifica rapid și ușor cantitatea de rulare rămasă. Numerele DSI indică adâncimea de rulare rămasă. Ele vor dispărea, unul câte unul, pe măsură ce anvelopa se uzează. Dacă apare un număr diferit pe punțile față și spate, anvelopele trebuie rotițe.

Video: Cum frânează o Tesla cu anvelope de iarnă vs pneuri de vară

Nokian Tyres dezvoltă și produce anvelope premium pentru persoanele care apreciază siguranța și durabilitatea. Inspirați de moștenirea noastră scandinavă, fabricăm produse inovatoare pentru autoturisme, camioane și utilaje grele, pentru un condus fără griji în orice condiții. În 2018, vânzările nete ale companiei au fost de 1,6 miliarde de euro și am avut aproximativ 4.800 de angajați.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn