Castrol ne spune în ce condiții vom trece la mașini electrice

Autor: EVmarket Romania

Castrol dezvăluie factorii care ar determina consumatorii să treacă la mașini electrice. Prețul este unul dintre aceștia. Șoferii ar vrea ca autovehiculele electrice să coste în jur de 36.000 dolari.

Pentru ca populația să adopte mașinile electrice durata medie de încărcare ar trebui să fie de 31 de minute, iar autonomia de aproximativ 470 kilometri.

Castrol spune că persoanele fizice au o atitudine pozitivă cu privire la trecerea către utilizarea energiei electrice până în 2024.

Uleiul de motor: diferențele dintre cele 3 tipuri de uleiuri

Pe baza cercetării desfășurate în cadrul a opt dintre cele mai importante piețe de autovehicule electrice din lume, studiul Castrol examinează cinci factori importați. Sunt evidențiate diferitele priorități pentru consumatori și pentru manageri de flote.

Castrol: 2024, anul autovehiculelor electrice?

Soferii au afirmat că ar lua în considerare achiziționarea unui autovehicul electric până în 2024. Dar, aproape două treimi (61%) dintre cei chestionați au afirmat că adoptă o abordare de tipul „aștept și voi vedea”. Peste jumătate (54%) din managerii de flote au afirmat că așteaptă concurența să facă această schimbare înaintea lor.

V-ar putea interesa și:

Prețul este factorul cel mai important

Atunci când sunt luați în considerare factorii cu cea mai mare probabilitate de a accelera adoptarea autovehiculelor electrice, prețul este prioritatea numărul unu pentru consumatorii din cadrul studiului. 63% dintre aceștia spun că autovehiculele electrice le depășesc bugetul. Studiul constată, de asemenea, că ceea ar putea împiedica consumatorii să facă schimbarea sunt concepțiile greșite despre costurile de întreținere. 65% dintre aceștia considerâ că întreținerea autovehiculelor electrice este mai costisitoare decât cea a autovehiculelor cu motor cu combustie internă.

În timp ce prețul de 36.000 dolari a fost punctul critic pentru consumatorii din întreaga lume, există o diferență spectaculoasă între piețe. În medie, consumatorii japonezi sunt pregătiți să plătească cel mult 43.000 dolari pentru un autovehicul electric. Consumatorii britanici însă nu ar accepta un preț mai mare de 30.000 dolari.

Perioade de încărcare mai scurte

Consumatorii au identificat timpul de încărcare ca fiind cea de-a doua barieră importantă în adoptarea autovehiculelor electrice. În medie, cei care au participat la sondaj au declarat că doresc ca perioada de încărcare să fie de 31 de minute înainte de a lua în considerare achiziționarea unui autovehicul electric. Doi din trei consumatori consideră că autovehiculele electrice vor fi predominante pe șosele doar atunci când durata de încărcare va fi similară celei necesare pentru a realimenta un autovehicul cu combustie internă.

V-ar putea interesa și:

„Anxietatea cu privire la autonomie” este reală

Autonomia este cea de-a treia prioritate pentru consumatori se arată în studiul Castrol. Trei din cinci  spun că este o barieră importantă în adoptarea curentului principal cu privire la autovehiculele electrice. În medie, șoferii se așteaptă la o autonomie de 469 km pentru o singură încărcare, adică aproximativ distanța dintre Londra și Paris. Deși doi din trei consumatori participanți la studiu își folosesc în principal autoturismul pentru navetă sau călătorii scurte, au sugerat că „anxietatea cu privire la autonomie” stă la baza preferințelor lor pentru autovehicule cu o autonomie mare asigurată de o singură încărcare.

Si autovehiculele electrice au nevoie de uleiuri, Castrol are in gama uleiuri pentru transmisiile acestora, dar si lichide de răcire pentru baterii.

Circa 70% dintre consumatorii participanți la sondajul Castrol consideră că majoritatea autoturismelor noi vor fi electrice atunci când infrastructura de încărcare va fi la fel de ușor accesibilă ca și stațiile de service. Doi din trei sunt de părere că punctele de încărcare rapidă constituie un factor important pentru achiziție.

Peste jumătate dintre consumatorii și managerii de flote participanți la studiul Castrol au afirmat că ar lua în considerare trecerea la autovehicule electrice dacă ar exista modele echivalente cu autovehiculele lor preferate cu motor cu combustie internă.

Urmărește-ne pe FACEBOOK