Calendarul Pirelli revine cu o ediţie realizată de Bryan Adams

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Bryan Adams Calendarul Pirelli

Calendarul Pirelli revine cu o ediţie realizată de Bryan Adams. O cutie pentru viniluri LP care nu conține un disc, ci Calendarul Pirelli 2022. Titlul acestuia este On the Road, iar fotografiile sunt realizate de Bryan Adams și reprezintă o celebrare a starurilor muzicii internaționale din anii 1960 până în prezent, precum și revenirea Calendarului după suspendarea provocată de criza Covid-19.

Aceasta este o reîntoarcere specială, deoarece coincide cu aniversarea a 150 de ani de la înființarea companiei Pirelli, logo-ul căreia a fost prezentat în același timp cu Calendarul.

De mai bine de douăzeci de ani, timp în care a devenit un cântăreț de succes, Bryan Adams și-a consolidat și reputația de fotograf, iar prin fotografiile din On The Road a surprins viața artiștilor în turneu. Aceasta este și tema piesei cu același nume – „On The Road” – pe care muzicianul canadian a compus-o pentru Calendar și va fi inclusă pe următorul său album.

Pe platoul Calendarului, muzicienii retrăiesc momentele din viața de turneu, de la tensiunea resimțită înaintea unui spectacol, la pauzele dintre repetiții și concerte, până la călătoriile pe distanțe lungi, dintr-un oraș în altul și singurătatea din camerele de hotel.

Bryan Adams se identifică cu aceste experiențe și, pentru prima dată în istoria Calendarului, fotograful face parte din distribuție. În cea de-a 48 – a ediție a The Cal™, pe lângă Bryan, se alătură alți zece artiști cu renume mondial de diferite vârste, genuri muzicale și parcurs profesional: Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent și Kali Uchis.

Jennifer Hudson

Fotografiile au fost realizate vara trecută, în doar trei zile, în două locații din Los Angeles – Teatrul Palace și hotelul Chateau Marmont de la Hollywood – și la hotelul Scalinatella din Capri, Italia.

Cher - Calendarul Pirelli 2022

Calendarul Pirelli 2022 are 70 de portrete și scene

Bryan Adams a urmărit să surprindă trăsăturile distinctive ale artiștilor, iar cele douăsprezece luni ale calendarului sunt prezentate pe mai mult de 160 de pagini și peste 70 de portrete și scene: de la St. Vincent (care apare și pe coperta volumului) trezindu-se la un hotel, la ziua liberă a lui Kali Uchis petrecută la piscină, la check-out-ul lui Saweetie înainte de o altă călătorie și până la imagini cu Cher din culise.

Îl vedem și pe Normani cum se odihnește înainte de verificarea sunetului, pe Jennifer Hudson sosind la teatru, pe Iggy Pop (care este și pe coperta posterioară) înainte de spectacol, pe Grimes în studioul de înregistrări, pe Bohan Phoenix înapoi la hotel după spectacol și pe Rita Ora după show.

Rita Ora

„Ar fi foarte, foarte greu să cuprindem în doar câteva zile tot ce se întâmplă într-un turneu. Așadar, ceea ce am încercat să fac a fost să prezint unele dintre aspectele acestuia… de exemplu, muzicienii nu văd niciodată cu adevărat partea din față a clădirii, ei văd partea din spate a clădirii, noi vedem ușa scenei, vedem zona din culise, vedem subsolul unei clădiri… de la ușa scenei te duci la ușa mașinii la ușa hotelului la ușa trenului la ușa autobuzului, deci sunt o grămadă de uși, dar mereu e vorba despre călătorie…,” explică Bryan Adams.

V-ar putea interesa și:

“Pe Bryan îl cunosc și apreciez de ani de zile. Am considerat că ideea acestuia de a asocia lumea muzicii cu cea a turneului și a călătoriilor ar fi perfectă pentru reîntoarcerea Calendarului, în timp ce așteptăm o revenire treptată la normalitate după pandemie. Acest calendar va marca lunile anului 2022, un an deosebit de important pentru noi, deoarece este cel în care Pirelli aniversează 150 de la înființare,” declară Marco Tronchetti Provera, vicepreședinte executiv și CEO al Pirelli.

Compania Pirelli a fost fondată în anul 1872, iar de la lansarea Calendarului Pirelli în 1964 au fost publicate 48 de ediții ale acestuia – inclusiv On the Road – realizate de 37 de fotografi. Evenimentele din culise, imaginile de la sesiuni, o înregistrare a prezentării și poveștile și personalitățile Calendarului Pirelli 2022 pot fi găsite pe www.pirellicalendar.com, unde puteți explora istoria The Cal™ prin videoclipuri originale, interviuri, fotografii și texte.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare