Bulgaria are un nou sistem de taxare, decontat prin DKV

Autor: EVmarket Romania
Bulgaria vama, SafeFleet, e toll, sofer,

Publicat pe: 5 mart. 2020 / Bulgaria a introdus un nou sistem de taxare bazat pe satelit pentru autostrăzi și drumuri naționale de la 1 martie, înlocuind vigneta/vinieta, pentru autovehiculele cu masă peste 3,5 tone, cu sistemul e TOLL (Toll Sistem) pentru plata pe baza distanţei parcurse. 

Taxa de drum în Bulgaria

Taxa de drum în Bulgaria poate fi decontată prin DKV. Șoferii pot rezerva ușor unitatea de bord a operatorului de taxare și tichetul relațional prin intermediul platformei de comandă DKV.

Unitatea de bord este destinată în principal conducătorilor auto cu vehicule de peste 3,5t care tranzitează des Bulgaria. Astfel, transportatorii beneficiază de o lichiditate crescută deoarece, datorită procedurii de plată, trebuie să plătească taxele de drum după călătorie.

Șoferilor care tranzitează ocazional Bulgaria li se recomandă achiziționarea unui tichet relațional. Calculul taxelor variază în funcție de numărul de kilometri parcurși, clasa de emisii, numărul de osii, greutatea vehiculului, dacă este camion sau autocar și categoria drumului.

V-ar putea interesa și:

La o dată ulterioară, va fi posibilă și rezervarea e-vinietelor pentru vehicule de până la 3,5t prin intermediul portalului de înregistrare DKV.

DKV Euro Service este unul dintre furnizorii de servicii de mobilitate de top pentru industria logisticii și a transporturilor. În prezent sunt active peste 3,7 milioane de carduri DKV și unități on-board la peste 200.000 de clienți.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare