Bolt le oferă femeilor posibilitatea să nu mai facă curse cu șoferi bărbați

Autor: EVmarket Romania
Bolt Driver femei, Iasi, Constanta,

Aplicația de mobilitate Bolt testează un nou serviciu prin care le oferă conducătoarelor auto posibilitatea să aleagă exclusiv curse solicitate de femei, dar și pasagerelor să aleagă curse efectuate de șoferițe.

Bolt oferă un nou serviciu pentru femei

Bolt testează „Women for Women”, o opţiune care le oferă conducătoarelor auto posibilitatea de a accepta curse solicitate doar de femei.

Opţiunea este disponibilă în aplicaţia Bolt, iar conducătoarele auto care aleg să o activeze vor fi conectate exclusiv cu pasagere. La rândul lor, pasagerele pot utiliza acest serviciu pentru a solicita maşini conduse doar de femei. Preţul acestor curse este acelaşi cu cel din categoria Bolt standard.

Conducătoarele auto partener Bolt care folosesc această opţiune nu vor fi penalizate atunci când anulează o cursă, dacă persoana care aşteaptă să fie preluată se dovedește a nu fi femeie, deși comanda a fost făcută cu opțiunea Women for Women.

Cele mai mari nouă mituri despre condusul cu Bolt

„Siguranţa şi confortul reprezintă priorităţile noastre, atât pentru șoferii parteneri, cât și pentru pasageri, indiferent de gen, de aceea iniţiativa Women for Women îşi propune să creeze o linie de comunicare directă între şoferii şi pasagerii de gen feminin, în cazul în care femeile preferă să călătorească astfel.

Estimările noastre arată că mai puţin de 5% din totalul şoferilor activi pe platforma Bolt sunt femei. Drept urmare, Women for Women încurajează femeile să devină şoferi, să aleagă un loc de muncă cu program flexibil, care le permite să-şi organizeze munca în paralel cu alte activităţi desfăşurate zilnic”, a declarat Cristian Sălceanu, Bolt Romania Country Manager, Ride-hailing.

Decizia Bolt ar putea avea ca rezultat creșterea numărului de parteneri femei.

Lansarea opţiunii „Women for Women” reprezintă o oportunitate pentru femeile care doresc să conducă cu Bolt. Persoanele interesate pot contacta direct compania pe e-mail, la [email protected], unde vor fi informate despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească și procedurile pe care trebuie să le urmeze pentru a deveni șoferi parteneri.

Noua opţiune de călătorie este inclusă în aplicaţia Bolt şi poate fi activată sau dezactivată în funcţie de preferinţe – atât de conducătoarele auto, cât şi de pasagere – fiind disponibilă în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Timişoara, Oradea, Braşov, Sibiu, Craiova, Ploieşti şi Galați.

„Iniţiativa Bolt de a integra în aplicaţie o opţiune dedicată exclusiv femeilor reprezintă un pas important în promovarea siguranţei pentru această categorie de şoferi şi pasageri. Centrul FILIA susţine în totalitate acest efort, deoarece o societate în care drepturile sunt respectate, iar şansele de afirmare ale bărbaţilor şi femeilor sunt egale – indiferent de alte criterii sociale sau de apartenenţă – reprezintă o societate echitabilă, bazată pe respect reciproc”, a declarat Andreea Rusu, directoarea executivă a Centrului FILIA.

V-ar putea interesa și:

Bolt urmărește să accelereze tranziția de la mașinile personale la mobilitatea partajată, oferind alternative mai bune pentru fiecare domeniu de utilizare, inclusiv transport la cerere, mașini și trotinete electrice închiriate, livrare de mâncare și de produse alimentare și nealimentare.

Compania este prezentă în România cu serviciile de transport la cerere, de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food), livrare de produse alimentare și nealimentare (Bolt Market) și cu divizia de software development, care deservește toate subsidiarele din Europa ale companiei. Bolt este lider de piață în România, compania activând în peste 25 de orașe, extinzându-și continuu oferta de servicii și acoperirea națională.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare