Bolt Green, noul serviciu cu mașini hibride sau electrice

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Bolt green arad suceava valea prahovei

Bolt Green este un nou serviciu cu mașini hibride și mașini electrice Bolt, disponibil în 3 orașe din România. Categoria Bolt Green a fost introdusă în parteneriat cu Airly.

Utilizatorii Bolt din București, Cluj-Napoca și Timișoara vor putea alege categoria Bolt Green cu mașini hibrid sau electrice, direct în aplicație. Această inițiativă vine și în sprijinul campaniei Vinerea Verde, inițiată de Ministerul Mediului și pe care Bolt a susținut-o încă de la început prin intermediul diviziei sale de trotinete electrice.

Compania estoniană continuă Planul Verde (Green Plan), inițiativă lansată în 2019, prin care toate cursele Bolt din Europa sunt 100% neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon și angajamentul companiei de a neutraliza amprenta de CO2 generată de cursele sale la nivel internațional, prin susținerea mai multor proiecte de mediu de anvergură.

Cele mai ieftine mașini electrice la vânzare în România în 2021

„Bucureștiul rămâne constant în topul celor mai poluate orașe din Europa, iar poluarea generată de mașini este unul dintre motivele principale. Prin categoria Green din aplicația Bolt, venim în sprijinul oamenilor și al autorităților în combaterea acestor efecte nocive și urmărim îndeplinirea obiectivelor de mediu pe care ni le-am asumat în ultimii ani. Avem deja câteva sute de mașini electrice și hibrid pe platforma noastră, și sperăm ca lansarea acestei categorii dedicate să ducă la creșterea rapidă a numărului acestora”, a declarat Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România.

Categoria Bolt Green este disponibilă momentan doar pentru utilizatorii Bolt din București, Cluj-Napoca și Timișoara. După ce utilizatorul setează destinația în aplicație, categoria Green va apărea după opțiunea Bolt, prețul fiind afișat în partea dreaptă.

„Situația din România este gravă. Aproximativ 35% din totalul zilelor primelor trei luni ale anului 2021 au avut niveluri de NOX și PM2.5 periculoase pentru sănătate. Dioxidul de azot (NO2) este principala componentă a poluării atmosferice legate de trafic, responsabilă pentru 40% din emisiile de NOx, în Europa. Cercetările arată că poluarea aerului cauzată de trafic poate provoca inflamații ale căilor respiratorii și astm. Ne bucurăm să vedem companii precum Bolt alăturându-se misiunii noastre de reducere a poluării aerului în România, cu soluții cum este cea a categoriei Green”, a declarat Iulian Paval, directorul de vânzări Airly în România.

Reduceri Bolt Green

Pentru a încuraja utilizatorii să aleagă această categorie, până pe 2 mai, Bolt oferă reduceri pentru categoria Green, care variază în funcție de gradul de poluare din orașul în care este plasată o comandă. Reducerile sunt acordate în funcție de indexul de poluare a aerului, măsurat de Airly în cele trei orașe. Acestea sunt anunțate zilnic pe pagina de Instagram a Bolt.

V-ar putea interesa și:

Bolt are peste 50 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 40 de țări din Europa și Africa. Serviciile sale variază de la ride-hailing, la micromobilitate cu trotinete și biciclete electrice, până la livrarea de alimente și pachete.

Airly este o companie europeană care oferă un sistem complet de monitorizare a calității aerului. Harta interactivă a poluării aeriene colectează date de la peste 10.000 de puncte de măsurare din întreaga lume.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare