BMW vrea mașini electrice cu pile de hidrogen din 2025

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
pile de hidrogen
BMW vrea în gamă și mașini electrice cu pile de hidrogen (Hydrogen Fuel Cell). Acest sistem de alimentare va fi disponibil doar pe modelele de segment mare întrucât oferă mai mult spațiu pentru rezervoare. În plus, costurile pot fi absorbite mai ușor de un astfel de vehicul.

Primul model BMW de serie cu pile de hidrogen (Fuel Cell) ar putea ajunge pe piață cel mai devreme în 2025 și va fi dezvoltat în cooperare cu Toyota.

Oficialii Grupului BMW au spus în cadrul unei videoconferințe că actuala familie X este potrivită pentru a îngloba elementele componente ale noii tehnologii. Totodată, ei consideră că modelele din gama X sunt conduse de clienți care au un profil care se pretează mașinilor alimentate cu pile de hidrogen: rulează mulți km și au nevoie de o autonomie ridicată.

Planul companiei germane este de a face disponibil un model alimentat cu pile de hidrogen pentru publicul larg, între anii 2025 și 2030. Momentul va fi dictat de contextul pieței, de stadiul de dezvoltare al infrastructurii cât și de cerințele clienților.

Adaptările constructive necesare înglobarii pilei de combustie și a rezervoarelor de hidrogen sunt minime având în vedere actuala gamă de vehicule electrificate. Tunelul de transmisie, locul rezervorului de combustibil clasic sunt locuri în care componentele sistemului de pile de combustie pot fi montate.

Pile de hidrogen BMW

Sistemul de pile de hidrogen – 125 kW de energie electrică

Germanii spun că sistemul de pile de combustie generează până la 125 kW de energie electrică din reacţia chimică dintre hidrogen şi oxigenul din aerul ambiental.

Pila de combustie produce electricitate care este folosită de un motor electric deja disponibil pentru producția de masă. Pentru a duce performanțele dinamice la un nivel astepat de un client BMW, mai există o baterie electrică montată pe motorul electric. Aceasta este de capacitate mică, sub 5 kWh, dar poate furniza o cantitate mare de energie în timp scurt pentru a face o depășire, spre exemplu. Bateria se va reîncărca la frânare cât și de la pila de combustibil, în momentul în care puterea necesară de deplasare este mai mică decât capacitatea pilei.

Autonomie 500 km

Pe termen scurt, în 2022, este preconizată lansarea unei serii limitate a unui model BMW X5 alimentat cu ajutorul pilei de combustie – BMW i Hydrogen NEXT.  Sistemul de propulsie va avea 374 CP și două rezervoare de hidrogen de 700 de bari care împreună au o capacitate de 6 kg.

Cele 6 kg de hidrogen care se pot stoca în cele 2 tancuri oferă o autonomie de aproximativ 500 km, într-un ciclu combinat. Un “plin” cu hidrogen se poate face în max 4 minute. Până în acest moment, Germania are deja 100 de stații de încărcare cu hidrogen.

Oficialii BMW consideră că tehnologia pilelor de combustie pe hidrogen va fi o completare a sistemelor de propulsie bazate pe baterii. În cazul parcurgerii distanțelor scurte, cu posibilitatea încărcării zilnice, tehnologia bateriilor este suficientă. În schimb, pentru parcurgerea distanțelor lungi, în care autonomia trebuie să fie mare și timpul de încărcare foarte scurt, tehnologia Ful Cell este mult mai potrivită.

V-ar putea interesa și:

Bineînțeles, se lucrează în continuare la găsirea de soluții de producere a hidrogenului cu ajutorul energiei regenerabile, la soluțiile de stocare a acestuia, cât și la soluții de scădere a costurilor pilei de combustie în sine.

În urmă cu 41 de ani, BMW a lăsat un prototip bazat pe modelul Seria 5, denumit 520h, care dispunea de un propulsor alimentat cu hidrogen.

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare