BMW i3 cu capacitate de realimentare, în teste în 2021

Autor: Andreea Gutu
A+A-
Reset

Un nou proiect de cercetare interconectează automobilele (BMW i3), infrastructura de încărcare şi reţelele de electricitate pentru a susţine o mai bună utilizare a energiei regenerabile.

O flotă de 50 de automobile BMW i3, echipate cu tehnologie de legătură bidirecţională la reţea, vor intra în teste în condiţii reale la începutul anului 2021.

Atunci când sunt conectate la o staţie de încărcare automobilele electrice BMW i3 cu capacitate de încărcare bidirecţională vor putea să livreze electricitate în reţea. Acest lucru va transforma efectiv bateriile automobilelor electrice în dispozitive mobile de stocare a energiei, care pot şi să furnizeze electricitate înapoi în reţea.

V-ar putea interesa și:

Producţia de energie din surse regenerabile este posibilă numai când condiţiile meteo o permit: soare, vânt, precipitaţii care să asigure un debit suficient al râurilor. Uneori aceasta nu coincide cu vârful de consum.

Utilizarea acestor automobile electrice ca modalitate de stocare tampon permite exploatarea mai mare a potenţialului fermelor eoliene şi al instalaţiilor solare pentru generarea de energie neutră de carbon.

Baterii BMW i3

De exemplu, un surplus de energie solară poate fi stocat în bateriile de înaltă tensiune ale automobilelor, iar ulterior să fie folosită pentru condus, retrimisă în reţeaua casnică a clientului („vehicle to home”) sau în reţeua de electricitate („vehicle to grid”), astfel încât orice variaţie bruscă a furnizării să poată fi atenuată fără apelarea la rezervelor de energie de la centralele cu combustibili fosili. Această dă o nouă dimensiune mobilităţii electrice ca element pentru susţinerea revoluţiei energetice.

Timp de mai mulţi ani, managementul încărcării inteligente a fost verificate în teste practice în condiţii de utilizare zilnică în California cu o flotă de peste 300 de maşini electrice.

V-ar putea interesa și:

Proiectul de cercetare Managementul Încărcării Bidirecţionale (BCM) se va derula timp de trei ani sub egida Centrului Aerospaţial din Germania şi cu finanţare din partea Ministerului Federal German pentru Economie şi Energie.

La proiect, alături de BMW Group mai participă KOSTAL Industrie Elektrik GmbH (dezvoltarea hardware pentru încărcare), operatorul reţelei de distribuţie TenneT şi  furnizorul de energie Bayernwerk Netz GmbH (companii de enegie), Institutul de Cercetare pentru Energie (FfE) şi Asociaţia de Cercetare pentru Energie (organizaţii care analizează sistemului energetic), Institutul Tehnologic din Karlsruhe (KIT; cercetare pe piaţa energiei electrice şi a repercusiunilor asupra reţelei) şi Universitatea din Passau (studiul utilizatorilor).

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare