BMW Group: 1 MIL. de mașini electrificate

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
BMW Group

BMW Group  a adus un milion de automobile electrificate pe şosele în doar doi ani.

„O jumătate de milion de automobile (…). Acum, accelerăm semnificativ ritmul: ne propunem să avem un milion de automobile electrificate pe şosele în următorii doi ani. Aceasta este contribuţia noastră pentru o protecţie eficientă a climei”, a declarat Oliver Zipse, preşedinte al Consiliului de Administraţie al BMW AG.

Cu 12 modele electrificate disponibile în prezent, BMW Group este unul dintre principalii furnizori de mobilitate electrică la nivel mondial. Compania este lider de piaţă pentru automobile electrificate în Germania din 2016 şi ocupă o poziţie de lider atât în Europa, cât şi la nivel mondial.

Un sfert din totalul de maşini vândute în Europa ar trebui să fie electrificate. Acest nivel ar trebui să atingă o treime în 2025 şi jumătate în 2030.

Înmânare exclusivă la BMW Welt

Un client din München a avut parte de o surpriză când a venit să-şi ridice noul automobil. În cadrul unei predări speciale şi exclusive, clientul a primit cheile noului său BMW 330e de la Sebastian Mackensen, vicepreşedinte executiv pentru piaţa germană: maşina în cauză a fost automobilul electrificat cu numărul 500.000 al BMW Group.

V-ar putea interesa și:

„Pentru mine, BMW 330e – Seria 3 plug-in hybrid – combină ce este mai bun în ambele universuri: în mare parte, pot conduce fără emisii – mai ales în oraş -, dar, în călătorii mai lungi, am încă autonomia flexibilă a unui motor termic”, a explicat noul proprietar al maşinii, Florian Merk.

Sebastian Mackensen a adăugat: „Sunt foarte fericit să sărbătoresc aici, la BMW Welt, livrarea a 500.000 de automobile. Nimeni nu vinde mai multe automobile electrificate în Germania decât o facem noi. În prezent, pe şoselele Germaniei există deja aproximativ 60.000 de modele electrificate BMW şi MINI. Iar în 2020 vom continuă să lansăm modele suplimentare”.

Noi produse electrificate ale BMW Group

BMW X3 va deveni anul viitor primul automobil al BMW Group disponibil cu patru variante diferite de tren de rulare: motoare pe benzină şi diesel, dar şi sisteme plug-in hybrid şi full electrice. Cea mai mare piaţă pentru modelul electric BMW iX3 este China, unde va fi şi produs pentru piaţa globală.

BMW iX3 va beneficia de cea de-a cincea generaţie a trenului de rulare BMW electric, care oferă un nou echilibru între autonomie şi dimensiunea bateriei.

BMW iNEXT, care va fi disponibil tot din 2021, va combină mobilitatea electrică şi condusul foarte automatizat. Complet electric, BMW iNEXT va fi produs pe aceeaşi linie de asamblare de la Dingolfing ca şi automobilele cu motoare termice şi sisteme plug-in hybrid.

V-ar putea interesa și:

Acesta va fi urmat în 2021 de BMW i4, un model Gran Coupé electric din segmentul median premium. BMW i4 va fi produs la uzina principală din München.

Producția BMW i3 va fi extinsă până în 2024. Din ultima parte a acestui an, portofoliul de modele electrificate al BMW Group a fost extins cu încă un model full electric, MINI Electric.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare