BMW comandă celule de baterii de 10 MLD. euro

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
celule de baterii hibride BMW

BMW Group ridică comanda de celule de baterii către CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited) și Samsung SDI la peste 10 miliarde de euro.

Anunțat la jumătatea anului 2018, volumul original al comenzii către CATL – 4 miliarde de euro – va fi crescut acum la 7,3 miliarde de euro (durata contractului 2020-2031): 4,5 miliarde de euro provin de la BMW Group, iar 2,8 miliarde de euro de la joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) din Shenyang.

BMW Group este primul client al uzinei CATL de celule de baterii ce se construiește în prezent la Erfurt (Germania).

De asemenea, pentru cea de-a cincea generație a sa de trenuri de rulare electrice, BMW Group a semnat un contrat de livrare pe termen lung cu cel de-al doilea furnizor de celule de baterii, Samsung SDI. Contractul, cu o valoare de 2,9 miliarde de euro, se întinde pe perioada 2021-2031.

Producția de celule

Cobaltul necesar ca materie primă principală pentru producția de celule va fi procurat de BMW Group direct din minele din Australia și Maroc și va fi disponibilizat către CATL și Samsung SDI. Se asigură astfel ca materia prima provine din surse sustenabile și fără un impact social negativ, așa cum este cazul pentru multe mine din Congo. Același lucru este valabil și pentru litiu, cu care BMW Group se va aproviziona direct din mine, inclusiv din Australia. Acest lucru oferă companiei transparență deplină asupra provenienței ambelor materii prime. Respectarea standardelor de mediu și a drepturilor omului au cea mai mare prioritate. Disponibilă cu începere din 2021, cea de-a cincea generație de trenuri de rulare electrice ale BMW Group va fi produsă complet fără pământuri rare.

V-ar putea interesa și:

Producția internă de baterii are loc la uzinele BMW Group din Dingolfing (Germania) și Spartanburg (SUA) și la uzina BBA din Shenyang (China). BMW Group a localizat producția de baterii și în Thailanda și colaborează cu Draxlmaier Group în acest domeniu.

În noiembrie, compania a deschis Centul de Competență pentru Celule de Baterii la Munchen. Obiectivul centrului de competență este de a dezvolta tehnologia celulelor de baterii și de a o introduce în procesele de producție. Compania a investit în total 200 de milioane de euro în locație, care va crea până la 200 de locuri de muncă. Producția prototipurilor de celulelor de baterii face posibilă analizarea și înțelegerea pe deplin a proceselor de creare de valoare a celulelor.

Colaborare BMW pentru celule de baterii

BMW Group a creat un consorțiu comun de tehnologie cu producătorul suedez de baterii Northvolt și cu Umicore, un dezvoltator belgian de materiale de baterii, cu obiectivul de a dezvolta tehnologia celulelor care este crucială pentru mobilitatea electrică. Colaborarea se va concentra pe crearea în Europa a unui lanț de valori complet și durabil pentru celulele de baterii, extinzându-se de la dezvoltare și producție până la reciclare.

V-ar putea interesa și:

Până în 2023, BMW Group va avea 25 de modele electrificate în portofoliul său. Baza pentru aceasta este creată de arhitecturi flexibile de mașini pentru automobilele complet electrice, plug-in hybrid și cu motoare termice care permit companiei să răspundă rapid la schimbarea condițiilor. Peste jumătate din cele 25 de modele vor fi complet electrice.

BMW Group își va dubla vânzările de automobile electrificate între 2019 și 2021. Compania se așteaptă să vadă o creștere susținută până în 2025: vânzările globale de automobile electrificate ar trebui să crească cu o medie de peste 30% în fiecare an. În Europa, compania urmărește o logică ambițioasă de creștere: obiectivul este de a crește procentul de automobile electrificate din noua flota cu un sfert în 2021 și cu o treime în 2025; până în 2030, acestea ar trebui să reprezinte jumătate din volumele de vânzări.

Foto: Goran Horvat from Pixabay

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare