BASF BATERII: două fabrici de materiale catodice

Autor: Dan Vache

BASF anunță construcţia unui nou centru de producție a materialelor catodice pentru baterii de mașini electrice în Schwarzheide, Germania. Decizia face parte din planul său de investiții în mai multe etape, pentru susținerea producției europene pentru vehiculele electrice (EV).

BASF baterii

Această fabrică va produce materiale catodice (Cathod Active Materials – CAM) şi va avea o capacitate inițială care va permite realizarea a circa 400.000 de vehicule electrice pe an. Materialele catodice (CAM) de la BASF vor crește performanțele bateriilor.

V-ar putea interesa și:

Designul modular al fabricii de la Schwarzheide asigură extinderea rapidă a capacității de producție, fapt ce va permite companiei BASF să răspundă cererii tot mai mari a clienților de pe piața europeană de vehicule electrice.

Fabrica din Schwarzheide va utiliza precursori (PCAM) de la uzina BASF din Harjavalta, Finlanda, proiect anuțat anterior. Inaugurarea celor două fabrici este programată pentru 2022.

„Fabricile din Finlanda și Germania vor asigura clienților noștri furnizarea de materiale catodice pe bază de nichel, bine adaptate cerinţelor acestora şi produse în proximitatea centrelor europene de producție”,

a declarat dr. Peter Schuhmacher, președinte al diviziei Catalizatori la BASF.

Cu aceste investiții în Finlanda și Germania, BASF va fi primul furnizor de CAM, cu capacități de producție locale pe toate cele trei piețe majore – Asia, SUA și Europa. BASF va deveni principalul furnizor, cu un lanț de aprovizionare integral European, care va include aprovizionarea cu metale, precum nichel și cobalt, producția de precursori și producția de materiale catodice.

V-ar putea interesa și:

Centrul de la Schwarzheide utilizeaza o centrală pe bază de gaz și abur, pe principiul co-generării de căldură și energie. Se lucrează la îmbunătățirea caracteristicilor de eficiență din punct de vedere ecologic şi, până la darea în folosință, va integra energia regenerabilă în procesul de producţie. Uzina din Harjavalta va utiliza resurse de energie regenerabilă, inclusiv energie hidro, eoliană și bazată pe biomasă. Acest mix energetic va oferi materialului catodic o amprentă foarte scăzută de CO2.

Foto: BASF

 Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare