Autovehiculele eco câștigă teren în flotele companiilor

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset

Autoturismele din segmentul eco câștigă teren în flotele companiilor întrucât au un consum de combustibil și emisii CO2 mult reduse comparativ cu un vehicul convențional, costuri de întreținere scăzute și o valoare de revânzare ridicată.

Autoturisme eco

În cazul Toyota, ponderea autoturismelor eco în rândul cumpărătorilor de flote a urcat până la 57%, de la 47% în același interval din 2018, depășindu-se astfel pentru prima dată pragul de 50% pe acest segment de clienți.

În topul celor mai bine vândute modele hibride alese în 2019 de către companii pentru dotarea flotelor s-au aflat Toyota C-HR Hybrid, Aygo și gama Corolla.

„Este o premieră pe care am consemnat-o anul acesta la nivelul vânzărilor de autoturisme hibride Toyota. Persoanele juridice sunt din ce în ce mai interesate de mașinile eco (electrice + hibride), care au ajuns să dețină o cotă de piață de 3,7% după primele 9 luni, față de 2,6% în aceeași perioadă a anului trecut. Toyota este lider național în vânzarea de mașini hibride, cu o cotă de piață de 88% la sfârșitul lunii septembrie, potrivit datelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile”, a declarat Eduard Diaconu, director vânzări și rețea Toyota România, parte a grupului britanic Inchcape.

Costul total de exploatare redus reprezintă unul dintre atuurile principale ale acestei tehnologii pentru zona de business.

V-ar putea interesa și:

„Emisiile scăzute și consumul redus ale motorizărilor hibride fac ca mașinile Toyota rulate să aibă valori mari de revânzare comparativ cu mașinile concurente, chiar și după 4-5 ani de utilizare”, a declarat Dragoș Stoica, director vânzări flote în cadrul Toyota România, parte a grupului britanic Inchcape.

Autoturisme eco Toyota

Autoturismele Toyota beneficiază, indiferent de motorizare, de o garanție de 6 ani, în limita a 200.000 km, iar motorizările hibride beneficiază de 5 ani garanție a sistemului hibrid, care se poate prelungi cu încă 5 ani dacă se realizează verificarea anuală (Hybrid Health Check) la un reprezentant autorizat Toyota.

Reînnoirea flotelor auto cu modele eco (hibride, hibride plug-in și electrice) reprezintă, în același timp, asumarea unor angajamente ecologice la nivelul companiilor, adoptarea acestei tehnologii reprezentând o declarație în favoarea protecției mediului.

Uniunea Europeană a fixat un obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 din transport de 60% până în 2050, prin comparație cu nivelurile din 1990, în condițiile în care transportul este sursa a aproape 30% din totalul de emisii de CO2 din UE.

V-ar putea interesa și:

Toyota a anunțat în 2015 cum va pune în practică acest deziderat la nivel global, până în 2050, prin prin asumarea a șase angajamente:

  • Mașini noi cu zero emisii CO2;
  • Zero emisii CO2 pe toată durata de viață a autovehiculului;
  • Fabrici cu zero emisii CO2;
  • Minimizarea și optimizarea utilizării apei;
  • Dezvoltarea unei societăți și a unor sisteme bazate pe reciclare;
  • Dezvoltarea unei societăți viitoare în armonie cu natură.

Modelele eco pot fi cumparate cu voucher Rabla.

Toyota România este importatorul brandurilor Toyota și Lexus în România. Compania face parte din grupul Inchcape – cel mai mare distribuitor și retailer auto din lume, cu o prezență globală în 32 de țări și având peste 18.000 de angajați.

Toyota România a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 304 milioane de euro, în creștere cu 23% comparativ cu 2017, și 5.745 de vehicule vândute în România, cu 20% mai multe decât în anul precedent.

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare