Autostrada Sibiu Pitesti: primi 13 km vor fi Sibiu – Boița

Autor: EVmarket Romania
Autostrada Moldovei A7, Rasnov-Cristian, Autostrada Sibiu Pitesti,

Autostrada Sibiu Pitești va avea primi 13 km construiți între Sibiu – Boița. Construcția a început de câteva zile, anunță CNAIR.

Update septembrie: Comisia Europeană a aprobat o investiție din Fondul de Coeziune în valoare de 875,5 milioane euro pentru construirea primei etape a autostrăzii Sibiu-Pitești. Aceasta va fi prima autostradă care traversează Munții Carpați, permițând o mai buna conectivitate în România de-a lungul coridorului Rin-Dunăre.

Coridorul va oferi o legătură neîntreruptă între România, din portul Constanța de la Marea Neagra la Nădlac, la granița cu Ungaria, legând centrul și vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi.

Autostrada Sibiu – Pitești va traversa județele Sibiu, Vălcea și Argeș. aV avea o lungime de 122,11 km cu 71 de poduri, 58 de viaducte, 10 pasaje, 9 tuneluri și 8 noduri rutiere.

Autostrada Sibiu Pitești

Durata contractului pentru Autostrada Sibiu Pitești este de 168 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție.

“Astăzi, 30.03.2020, a început construcția primilor 13 km ai autostrăzii Sibiu – Pitești. Este vorba de lotul 1 al secțiunii 1, Sibiu – Boița. Pentru că este un proiect important pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din țara noastră, vom monitoriza cu mare atenție evoluția acestor lucrări, astfel încât calendarul de desfășurare să fie respectat cu strictețe. Am cerut întregii echipe care este implicată în dezvoltarea acestui amplu proiect să urmărească în mod riguros evoluția și calitatea lucrărilor executate.”, a declarat Mariana Ioniță, Director General al CNAIR.

V-ar putea interesa și:

Contractul de proiectare și execuție pentru Lotul 1 (km 0+000 – km 13+170), Secțiunea 1, Sibiu – Boița, cu o valoare de 612.647.863,28 lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR și Compania Porr Construct SRL.

Numărul kilometrilor de autostradă din România ar fi trebuit să treacă de 1.000 anul acesta, însă, sperăm să ajungem măcar la 950 de kilometri până la finalul anului.

Anul acesta s-ar mai putea adauga încă 100 de kilometri de autostradă în infrastructura de drumuri din România, care este de doar 850 de kilometri. Este o cifră mare pentru România să fie dați în folosință 100 de km într-un an în condițiile în care media din ultimii ani este de 30 de km pe an.

V-ar putea interesa și:

Proiecte de autostradă

Anul acesta ar putea fi date în trafic tronsoanele Biharia-Borș (5,3 km) și Iernut-Chetani (18 km parte din A3) parte din autostrada Transilvania, Chetani-Câmpia Turzii (lungime de 16 kilometri), lotul 1 din Sebeș-Turda (17 km) și centura Bacăului (lucrările includ 16 kilometri din Autostrada Moldovei A7).

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn