Autonom va cumpăra peste 700 de mașini electrice

Banca Europeană de Investiții finanțează compania Autonom pentru extinderea flotei electrice

Autor: Cristian Gubandru
autonom masini electrice emag black friday rabla plus 2024, masini electrice Germania

Autonom Services, companie controlată de fraţii Marius şi Dan Ştefan, primește o finanțare de 15 milioane euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru extinderea flotei de mașini electrice și hibride. 

Autonom va achiziționa 900 de mașini eco

Finanțarea va permite companiei Autonom, cel mai mare furnizor de servicii de mobilitate din România, să achiziţioneze 895 de vehicule verzi (mașini electrice şi hibride).

„Este prima dată când BEI acordă un sprijin financiar unei companii de mobilitate din România şi este prima investiţie pe care BEI o acordă Autonom Group”, se arată într-un raport de la Bursă.

Parteneriatul va permite creșterea gradului de utilizare a vehiculelor electrice și a celor cu o amprentă redusă de carbon de către companiile din România.

„Prima cooperare cu Banca Europeană de Investiții ne aduce o finanțare de 15 milioane de euro destinată îndeplinirii obiectivului de reducere a emisiilor de carbon ale flotei operaționale cu 51% până în 2030 și a poluării din țara noastră”, spune Marius Ștefan, CEO și co-fondator al Autonom.

Autonom vrea să instaleze panouri fotovoltaice și stații de încărcare electrice în câteva locații din România, pentru a utiliza energie verde în alimentarea autoturismelor.

V-ar putea interesa și:

“Transporturile reprezintă aproape un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră ale Europei și sunt principala cauză a poluării aerului din orașe.

Noua finanțare de 15 milioane EUR acordată Autonom de către Banca Europeană de Investiții va permite ca 895 de vehicule verzi să fie date spre utilizare companiilor din România, iar această nouă cooperare arată cum responsabilitatea climatică poate fi o parte integrantă a investițiilor în companii”, a declarat Christian Kettel Thomsen, vicepreședintele Băncii Europene de Investiții.

Autonom operează cea mai extinsă rețea de mobilitate din România și furnizează clienților săi, companii și persoane fizice, o varietate de soluții de transport și închirieri auto, prin intermediul a peste 46 de agenții, prezente în peste 33 de orașe din România și Ungaria.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare