Autonom va achiziționa Țiriac Operating Lease

Autor: EVmarket Romania
autonom leasing operational

Autonom și Grupul Țiriac au semnat un acord pentru achiziția Țiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL) – un business cu venituri anuale de peste 80 de milioane de lei și active în valoare de peste 200 milioane de lei. Prin această tranzacție, Autonom depășește pragul de 10.000 de mașini.

“Țiriac Operating Lease este o companie cu o viziune similară cu a noastră: să oferim clienților din România servicii personalizate și flexibile, care ajută la optimizarea afacerilor într-un context tot mai volatil. Prin noul parteneriat, clienții Țiriac Operating Lease vor avea acces la o gamă extinsă de servicii de mobilitate, la nivel național. În același timp, avem în vedere ca împreună cu celelalte companii din cadrul Grupului Țiriac – importatori, dealeri auto și service-uri autorizate – să construim un parteneriat comercial pe termen lung, cu sinergii benefice pentru clienții locali”, a declarat Dan Ștefan, co-fondator Autonom Group.

Țiriac Operating Lease (cu denumirea comercială înregistrată Premium Leasing SRL) activează pe piața locală începând din anul 2003, derulând de-a lungul timpului activitatea de leasing operațional și management de flote în cadrul Grupului Țiriac, în peste 4.500 de contracte și respectiv, pentru aproximativ 9.000 de autovehicule.

“Tranzacțiile în care s-a implicat recent Grupul Țiriac s-au bazat pe analiza în profunzime a gradului de maturitate atins de companiile noastre de leasing. În paralel cu aceste tranzacții, Grupul Țiriac își continuă politica de investiții în noi domenii de activitate cu potențial de creștere pe termen mediu și lung, dar și în industriile în care activează curent prin companiile sale,” a declarat Petru Văduva, CEO al Grupului Țiriac.

Autonom depășește pragul de 10.000 de mașini în leasing operațional

Prin acest pas, Autonom își întărește poziția pe piața de leasing operațional din România și depășește semnificativ pragul de 10.000 de mașini.

“O prioritate pentru Autonom, angajată pentru următorii ani prin strategia de sustenabilitate a Grupului, o reprezintă transformarea companiei într-un business mai adaptabil schimbărilor și mai responsabil față de mediu. Prin integrarea Țiriac Operating Lease, considerăm că avem o nouă oportunitate de a ne spori impactul pozitiv pe care îl avem în mediu, în comunitate și în viața colegilor noștri,” a declarat Marius Ștefan, co-fondator Autonom.

Autonom a mai achiziționat, în iulie 2018, divizia de leasing operațional din cadrul Băncii Transilvania, punând totodată bazele unui parteneriat de distribuție prin care clienții băncii pot avea acces la serviciile de mobilitate furnizate de companiile din Grupul Autonom.

Tranzacția va fi finalizată în prima parte a acestui an, după primirea aprobării Consiliului Concurenței. Consultanții implicați au fost RTPR și Taxhouse pentru Autonom, respectiv Filip & Company pentru Grupul Țiriac.

V-ar putea interesa și:

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, pornită în 2006, în Piatra Neamț și este una din cele mai mari firme, după cifra de afaceri, în sectoarele sale principale de activitate: leasing operațional și închirieri auto.

Compania oferă soluții moderne de mobilitate și finanțare precum: închirieri pe termen scurt și mediu, leasing operațional, transferuri cu șofer, închirierea temporară de flote, servicii de fleet management, corporate car sharing, asistență rutieră, abonamente de spălătorie auto și închiriere de echipamente. Acestea sunt furnizate printr-o rețea națională unică, prezentă în 33 de orașe din România. Autonom este prezent și în Ungaria și Serbia.

Țiriac Operating Lease (Premium Leasing), furnizor de servicii de leasing operațional cu 19 ani de experiență pe piața din România, este o companie 100% antreprenorială, caracterizată prin flexibilitate și viteză de reacție. Compania oferă servicii de mobilitate pentru clienți corporate, IMM-uri, profesii liberale și persoane fizice autorizate, asigurând consiliere în alegerea vehiculelor potrivite celor mai diverse și exigente solicitări și gestionând toate serviciile necesare unei exploatări fără griji a vehiculelor contractate.

Înființată în anul 2003 sub numele Premium Leasing, compania a trecut printr-un proces de rebranding în anul 2017, preluând indicatorul Țiriac în scopul evidențierii apartenenței la Grupul local.

Foto: Tumisu / Pixabay

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare