Autocare echipate cu panouri solare pentru a reduce emisiile

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset

FlixBus a echipat cu panouri solare primul autocar care operează pe ruta Dortmund – Londra via Eindhoven, Antwerp, Bruges și Calais. Energia solară generată este utilizată pentru dispozitivele electronice din autocar și contribuie la reducerea emisiilor de CO2 generate de călătorie.

Panouri solare, pe autocare

Plăcile solare instalate pe acoperișul autocarului sunt ultra-subțitiri și ușoare pentru a preveni rezistența aerului. Prin intermediul unui controlor de sarcină solar amplasat în plăcile solare se poate comunica cu alternatorul din autocar. Alternatorul încarcă bateria autocarului utilizând combustibil. Odată cu apariția noii tehnologii, această sarcină este preluată acum în mare măsură de energia solară.

În perioada de testare, au fost economisiți aproximativ 1.7 litri de combustibil la fiecare 100 km parcurși. Cu distanțe medii de 600 de kilometri pe zi, aceasta înseamnă o reducere zilnică a consumului de combustibil de aproximativ 10 litri. Se așteaptă ca panourile solare să producă mai multă energie în lunile de vară.

Bateria alimentează consumul de energie al dispozitivelor electronice de la bordul autocarelor. Asemeni tuturor autocarele FlixBus, și cel cu panouri solare este echipat cu porturi USB, prize, aer condiționat, Wi-Fi și un sistem un divertisment. Datorită instalării noii tehnologii, tot echipamentul de la bord este acum alimentat de energie solară. Nu doar electricitatea autocarului este generată de energie regenerabilă, ci și consumul de energie al călătorului. Astfel, călătorii FlixBus își pot încărca dispozitivele electronice cu energie regenerabilă.

V-ar putea interesa și:

În acest proiect pilot, FlixBus lucrează cu Trailar, o companie din Marea Britanie care oferă soluții de transport inovatoare pentru a reduce impactul vehiculelor comerciale asupra mediului înconjurător. Plăcile solare flexible au fost dezvoltate special pentru a fi utilizate în industria de transport și sunt deja folosite pentru camioane și servicii de livrare. FlixBus este prima companie care aplică această tehnologie pentru autocarele pe distanțe lungi care operează rute internaționale.

FlixBus colaborează de asemenea cu parteneri de transport locali care operează cursele zilnice. În acest caz este vorba despre este compania olandeză Kupers Touringcars din Limburg.

V-ar putea interesa și:

Factori precum ruta autocarului, dar și mediul exterior pot influența performanța tehnologiei.

FlixBus a lansat primele autocare electrice pe distanțe lungi din lume în 2018 în Franța și în Germania. FlixBus oferă cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa, cu 400.000 de curse zilnice către 2.500 de destinații din 30 de țări. În 2019, FlixMobility a transportat 62 de milioane de pasageri.

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare