Autobuze electrice pentru locuitorii din Brașov

Autor: EVmarket Romania
Autobuze electrice

Autobuze electrice vor ajunge pe străzile Brașovului în locul autobuzelor hibride așa cum era prevăzut în contractul încheiat de municipalitate cu Agenția Fondului pentru Mediu, spune AVER.

Programul privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră urmărește utilizarea de vehicule mai puțin poluante în transportul public local.

La finalul lunii octombrie, a fost semnat un act adițional pentru modificarea contractului de finanțare încheiat de municipalitate cu Agenția Fondului pentru Mediu. Amendamentul se referă la achiziționarea a 20 autobuze electrice de 9 metri lungime în locul autobuzelor electrice hibrid.

V-ar putea interesa și:

Solicitarea municipalității pentru modificarea contractului de finanțare a apărut că urmare a faptului că la licitația pentru achiziția celor 20 de autobuze hibrid nu a fost depusă nicio ofertă. În schimb, pentru cele 32 de autobuze electrice de 12 metri lungime, au fost mai multe oferte. Cele 32 de autobuze electrice vor fi livrate de firma cehă SOR Libchavy sro. Prețul unui autobuz electric este de 500.000 euro cu TVA.

Autobuze electrice de 23 MIL. euro pentru Brașov

Proiectul, care presupune achiziționarea a 52 de autobuze ecologice și a stațiilor de încărcare aferente, este în derulare cu o finanțare nerambursabilă de la Agenția Fondului pentru Mediu, în valoare de 109.600.000 lei. Contribuția municipalității este de 27.550.000 lei, din bugetul local.

V-ar putea interesa și:

Avantajele variantei propuse de primărie sunt:
– o reducere suplimentară a emisiilor de gaze cu efect de seră, prin înlocuirea propulsiei hibride cu propulsie complet electrică;
– asigurarea sustenabilității proiectului prin achiziționarea de tehnologii de ultimă generație, cu un grad ridicat de durabilitate;
– eliminarea riscului de întârzieri sau chiar a riscului de a nu îndeplini obiectivele proiectului datorită interesului scăzut din partea producătorilor de vehicule cu tehnologie electrică hibridă.

Foto: Facebook AVER

Urmărește-ne pe Facebook