ALD Automotive finalizează achiziția LeasePlan

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
CarNext by LeasePlan PALLADY autovehicule rulate

ALD Automotive anunță finalizarea achiziției a 100% din LeasePlan, unul dintre liderii globali specializați în managementul flotei și în soluții de mobilitate, de la consorțiul condus de TDR CAPITAL.

Achiziția LeasePlan, schimbare majoră

Această achiziție reprezintă o schimbare majoră, ce situează noul grup în poziția de lider global în mobilitate sustenabilă, cu o flotă totală de 3,3 milioane de vehicule administrate la nivel mondial.

Cu forțe unite, ALD Automotive și LeasePlan au în plan să conducă procesul de tranziție către o economie cu emisii scăzute de carbon și să modeleze transformarea digitală a industriei.

Noua entitate se va baza pe avantajul de mărime și pe competențele complementare pentru a-și consolida avantajele competitive și pentru a asigura o creștere susținută.

În România, ca urmare a finalizării achiziției, ALD Automotive și LeasePlan vor începe procesul de integrare pentru a deveni o singură companie, sub rezerva aprobării autorităților de reglementare.

Schimbări de management

Pentru a conduce în România dezvoltarea strategică a entității combinate, Tim Albertsen, Chief Executive Officer al ALD Automotive | LeasePlan, l-a numit pe Shane Dowling, anterior General Manager al ALD Automotive în România, Country Managing Director. Bogdan Apahidean, Managing Director al LeasePlan în România, a decis să dea curs altor oportunități profesionale în afara companiei. Această numire condiționată intră în vigoare imediat.

V-ar putea interesa și:

ALD Automotive | LeasePlan este un jucător global de top în domeniul mobilității sustenabile, oferind servicii de leasing complete, modele de abonament flexibile, servicii de administrare a flotei și soluții de multi-mobilitate, unei baze de clienți formate din companii mari, IMM-uri, persoane fizice autorizate și persoane fizice.

Datorită acoperirii extinse, cu prezență directă în 44 de țări, ALD Automotive | LeasePlan își valorifică poziția unică de lider.

Cu 15.700 angajați în întreaga lume, ALD Automotive | LeasePlan administrează o flotă de 3,3 milioane de vehicule (la sfârșitul lunii martie 2023).

Compania este listată la Compartimentul A al Euronext Paris. Societe Generale este acționarul majoritar al ALD Automotive | LeasePlan.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare