AFM: În 4 ani, românii au achiziționat 2500 de mașini electrice

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
AFM

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a lansat în 2016 Programul Rabla Plus prin care a oferit românilor un bonus de aproximativ 10.000 de euro la achiziția unei mașini electrice. În cei 4 ani, românii au achiziționat aproape 2.500 de mașini electrice noi prin Rabla Plus, pentru care AFM a decontat circa 25 de milioane euro.

Cele mai multe mașini electrice au fost cumpărate prin programul Rabla Plus anul trecut, 1.310 de vehicule electrice, potrivit Transport Times.

AFM

Din aceste cifre se observă interesul foarte mare pe care îl au românii pentru mașinile electrice. De la 39 de mașini electrice cumpărate de români în 2016 la 1.310 de mașini electrice în 2019.

V-ar putea interesa și:

Accesarea Programului Rabla Plus nu a fost condiționată de casarea și radierea unui autovehicul uzat.

AFM nu a dat încă niciun indiciu privind continuarea programelor Rabla şi Rabla Plus, dar dealerii estimează că fără aceste scheme piața auto ar putea scădea cu 10% în 2020.

Ecotichete AFM prin programul Rabla Plus 2019:

– 45.000 lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric;
– 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km NEDC.

V-ar putea interesa și:

În cazul în care în COC este înscrisă cantitatea de emisii de CO2 conform standardului WLTP, s-au acordat pentru autovehiculul nou electric hibrid care generează maximum 70 g CO2/km NEDC, în regim de funcționare mixt.

Image by Reza Qorbani from Pixabay

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare