Acțiune a Poliției: jumătate dintre mașini aveau probleme

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
politiei politia

Acțiune a Poliției Capitalei pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, în noaptea de 30/31 octombrie. Brigada Rutieră a organizat activități de control în trafic în colaborare cu inspectori de la Registrul Auto Român (RAR), pentru diminuarea nivelului de victimizare a populației prin accidente rutiere care au principală cauză de producere defecțiunile tehnice ale vehiculelor, precum și în scopul dispunerii măsurilor legale corespunzătoare și implicit a diminuării disconfortului fonic produs de autoturismele/motocicletele cărora le-au fost efectuate modificări ale sistemului de evacuare.

În cadrul acțiunii Poliției s-a urmărit cu precădere starea tehnică a autoturismelor/motocicletelor, prin verificarea:

□ sistemului de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, în special pe timpul nopții;
□ sistemului de frânare;
□ mecanismului de direcție;
□ instalației de iluminare/semnalizare și echipamente electrice;
□ existenței și autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor;
□ vizibilității și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare;
□ sistemului de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie);
□ corectitudinii datelor din certificatul de înmatriculare și concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor;
□ deținerii inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia;
□ aplicării tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepția celor omologate și/sau certificate de către autoritatea competentă și care sunt marcate corespunzător.

Poliția poate opri fugarii cu dispozitive cu vârfuri ascuțite

Au fost controlate peste 60 autovehicule (10 moto) și aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 16.000 lei.

Din totalul sancțiunilor Poliției, 34 au fost aplicate pentru deficiențe tehnice:

▪︎10 pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor ( 3 moto);
▪︎ 5 pentru modificări neomologate ale autovehiculului;
▪︎ 1 pentru deficiențe la sistemul de frânare (moto);
▪︎ 18 pentru alte deficiențe tehnice ( 3 moto);

În cadrul activităților de control a Poliției, au fost reținute 2 permise de conducere:

▪︎ 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;
▪︎ 1 pentru deficiențe la sistemul de frânare;

Au fost retrase 15 certificate de înmatriculare ( 3 moto) pentru defecțiunile tehnice constatate cu sprijinul inspectorilor din cadrul Registrului Auto Român și 5 seturi de plăcute de înmatriculare (1 moto).

V-ar putea interesa și:

Un tânăr în vârstă de 20 de ani a condus o motocicletă în parcarea centrului comercial Băneasa, iar în urma controlului efectuat de către polițiștii rutieri în colaborare cu inspectorii din cadrul RAR s-a constatat faptul că motocicleta prezenta deficiențe grave la sistemul de frânare, avea modificări neomologate la sistemul de evacuare a noxelor, anvelopa spate uzată peste limita legal admisă, plăcuța cu numărul de înmatriculare montată necorespunzător.

De asemenea, prezenta deficiențe la sistemul la iluminare și nu a avut asupra sa la momentul controlului documentele personale şi ale motocicletei. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2610 lei, dreptul de a conduce i-a fost suspendat pentru o perioadă de 90 zile, iar placuța cu numărul de înmatriculare a fost reținută până la remedierea deficiențelor tehnice constatate.

V-ar putea interesa și:

Un tânăr în vârstă de 25 ani a condus un autovehicul în parcarea centrului comercial Băneasa, iar în urma controlului efectuat de polițiștii rutieri în colaborare cu inspectorii RAR s-a constatat că autovehiculul avea montate anvelope cu alte dimensiuni decât cele prevăzute în cartea de identitate, pe geamurile laterale față avea aplicate folii de culoare închisă care estompau vizibilitatea atât în interior cât și în exterior, plăcuțele cu numărul de înmatriculare erau neconforme cu standardul și parbrizul era fisurat.

Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare 2900 lei iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Acest tip de acțiuni ale Poliției vor continua și în perioada următoare în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice, respectiv pentru sancționarea persoanelor ce conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și utilizarea conform destinației.

Foto: Poliția Română

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare