Accident cu Tesla pe Autopilot. S-a oprit într-o mașină de poliție

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Accident Tesla Autopilot

O mașină electrică Tesla Model 3 pe Autopilot (Pilot Automat) făcut un accident. A intrat direct într-o mașină de poliție care staționa pe o șosea din America, în timp ce polițistul încerca să ajute un șofer care avea mașină defectă.

Accident Tesla Autopilot

Șoferul de Tesla a declarat poliției că a activat funcția Autopilot ca să-și poată verifica câinele care se află pe bancheta din spate. Acest accident s-a produs pe șoseaua Interstate 95 din Norwalk, Connecticut, la primele ore ale dimineții de sâmbătă.

Mașina de poliție era oprită în spatele autoturismului defect având activate luminile albastre de avertizare în așteptarea mașinii de tractare.

V-ar putea interesa și:

Modelul Tesla a lovit din spate masinia de poliție și a proiectat-o în autoturismul defect. Potrivit poliției americane, nu au fost înregistrate victime în urma acestui accident rutier.

Accident Tesla Autopilot

Poliția a mai spus că atunci când conducem un autovehicul, atenția totală este obligatorie pe tot parcursul drumului, indiferent de dotările și capabilitățile autoturismului, pentru a se asigura conducerea în siguranță.

Șoferul a fost acuzat de imprudență la volan și punere în pericol prin neglijență, acestea fiind considerate contravenții grave în Statele Unite, sanctionabile cu amendă, reținerea permisului de conducere și chiar închisoare.

V-ar putea interesa și:

Nu este prima dată când un eveniment neplăcut, un accident, este provocat de o mașină Tesla operată pe funcția Autopilot. Până în prezent, funcția Autopilot a Tesla a condus la cel puțin cinci accidente grave în lume.

Comisia de Siguranță Națională în Transport ( NTSB) din Statele Unite investighează în prezent accidentele provocate prin folosirea pilotului automat. Compania Tesla nu a răspuns imediat solicitării de a comenta incidentul. Totuși, aceasta nu recomandă șoferilor să ia mâinile de pe volan atunci când folosesc pilotul automat.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare